Suroviny pro 30
30
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 36 925 kJ / 8 825 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 124,23 g |
Tuky | 417,05 g |
Vláknina | 24,90 g |
Cholesterol | 1,53 g |
Sodík | 4,04 g |
Sůl | 1,83 g |
Sacharidy | 1 131,32 g |
Postup přípravy
Krok 1: Taky i tento zákusek sem pekla pro mého bratra na rodinnou oslavu. Zítra se bude ochutnávat.
Na pracovnú dosku som preosiala múku, pridala som štipku soli, vajcia. Do rajnice som dala roztopit med, maslo a práškový cukor nad parou. Keď sa všetko roztopilo, pridala som smotanu a zmiešala a tiež sódu a prášok do pečiva , Túto hmotu som postupne prilieva k múke a zamiešavala vareškou. Napokon som všetko spolu zmiešala a vypracovala poriadne cesto. Rozvážila som ho na 4 rovnaké časti a uložila do chladničky na pol hodinu. Krok 2: Zatiaľ som si pripravila krém. V mlieku som vymiešala pudingy a uvarila som hustú kašu. Maslo s cukrom som vymiešala do peny a pridávala som do neho po lyžici vychladnutý puding a napokon spolu všetko vyšľahala. Pridala som likér zo žltého melónu a krém som rozdelila na 2 časti a uložila do chladničky. Krok 3: Odpočinuté cesto som vyvaľkala priamo na papieri na pečenie a ukladala som všetky na seba. Rúru som nechala vyhriať na 180 st.C a piekol sa každý plát 6 min., treba dávať pozor, aby sa nepiekol dlhšie, lebo by sa lámal. Upečené pláty som ukladala na seba aj s papierom a nechala som ich chladiť na mriežke. Krok 4: Zostavila som koláč. Na spodok som dala prvý plát, natrela som ho marhuľovým lekvárom, natrela som ho polovicou krému a položila som druhý plát. Drienkový lekvár som dala do rajnice, vo vode som vymiešala jahodový puding a zahustila som lekvár, ešte horúcim lekvárom som poliala druhý plát cesta a položila ihneď tretí plát cesta. Tretí plát som natrela horúcim marhuľovým lekvárom a natrela naň druhú polovicu krému a zakryla posledným štvrtým plátom. Koláč som zaťažila 4 kg cukru a uložila na noc do chladničky.
Druhý deň som pripravila čokoládovú polevu, koláč som poliala a dala stuhnúť opäť do chladničky. Krájala som ho horúcim nožom. Prajem vám dobrú chuť.
Na pracovnú dosku som preosiala múku, pridala som štipku soli, vajcia. Do rajnice som dala roztopit med, maslo a práškový cukor nad parou. Keď sa všetko roztopilo, pridala som smotanu a zmiešala a tiež sódu a prášok do pečiva , Túto hmotu som postupne prilieva k múke a zamiešavala vareškou. Napokon som všetko spolu zmiešala a vypracovala poriadne cesto. Rozvážila som ho na 4 rovnaké časti a uložila do chladničky na pol hodinu. Krok 2: Zatiaľ som si pripravila krém. V mlieku som vymiešala pudingy a uvarila som hustú kašu. Maslo s cukrom som vymiešala do peny a pridávala som do neho po lyžici vychladnutý puding a napokon spolu všetko vyšľahala. Pridala som likér zo žltého melónu a krém som rozdelila na 2 časti a uložila do chladničky. Krok 3: Odpočinuté cesto som vyvaľkala priamo na papieri na pečenie a ukladala som všetky na seba. Rúru som nechala vyhriať na 180 st.C a piekol sa každý plát 6 min., treba dávať pozor, aby sa nepiekol dlhšie, lebo by sa lámal. Upečené pláty som ukladala na seba aj s papierom a nechala som ich chladiť na mriežke. Krok 4: Zostavila som koláč. Na spodok som dala prvý plát, natrela som ho marhuľovým lekvárom, natrela som ho polovicou krému a položila som druhý plát. Drienkový lekvár som dala do rajnice, vo vode som vymiešala jahodový puding a zahustila som lekvár, ešte horúcim lekvárom som poliala druhý plát cesta a položila ihneď tretí plát cesta. Tretí plát som natrela horúcim marhuľovým lekvárom a natrela naň druhú polovicu krému a zakryla posledným štvrtým plátom. Koláč som zaťažila 4 kg cukru a uložila na noc do chladničky.
Druhý deň som pripravila čokoládovú polevu, koláč som poliala a dala stuhnúť opäť do chladničky. Krájala som ho horúcim nožom. Prajem vám dobrú chuť.
Zveřejněno 28. 9. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medové řezy s dřínkovým džemem a likérem ze žlutého melounu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B0Oo
Moje poznámka
Medové řezy s dřínkovým džemem a likérem ze žlutého melounu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B0Oo
Nejnovější recepty
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 5 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 9 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 10 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 13 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 17 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 4 hodinami
Pečená švestková povidla
Verosa před 6 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 6 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 7 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 7 hodinami
Koláč z cukety
Vampi před 9 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 9 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 10 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 10 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 11 hodinami
Tématické fráze:
drienkový liker,
černá ředkev recepty,
medove rezy
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
máslo,
smetana,
vejce,
med,
soda jedlá,
prášek do pečiva,
mléko,
zlatý klas,
cukr moučkový,
máslo,
meloun žlutý,
džem,
džem meruňkový,
pudink jahodový,
voda,
čokoláda,
olej,
máslo
Komentáře (1)