Suroviny pro 30
30
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 36 925 kJ / 8 825 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 124,23 g |
Tuky | 417,05 g |
Vláknina | 24,90 g |
Cholesterol | 1,53 g |
Sodík | 4,04 g |
Sůl | 1,83 g |
Sacharidy | 1 131,32 g |
Postup přípravy
Krok 1: Taky i tento zákusek sem pekla pro mého bratra na rodinnou oslavu. Zítra se bude ochutnávat.
Na pracovnú dosku som preosiala múku, pridala som štipku soli, vajcia. Do rajnice som dala roztopit med, maslo a práškový cukor nad parou. Keď sa všetko roztopilo, pridala som smotanu a zmiešala a tiež sódu a prášok do pečiva , Túto hmotu som postupne prilieva k múke a zamiešavala vareškou. Napokon som všetko spolu zmiešala a vypracovala poriadne cesto. Rozvážila som ho na 4 rovnaké časti a uložila do chladničky na pol hodinu. Krok 2: Zatiaľ som si pripravila krém. V mlieku som vymiešala pudingy a uvarila som hustú kašu. Maslo s cukrom som vymiešala do peny a pridávala som do neho po lyžici vychladnutý puding a napokon spolu všetko vyšľahala. Pridala som likér zo žltého melónu a krém som rozdelila na 2 časti a uložila do chladničky. Krok 3: Odpočinuté cesto som vyvaľkala priamo na papieri na pečenie a ukladala som všetky na seba. Rúru som nechala vyhriať na 180 st.C a piekol sa každý plát 6 min., treba dávať pozor, aby sa nepiekol dlhšie, lebo by sa lámal. Upečené pláty som ukladala na seba aj s papierom a nechala som ich chladiť na mriežke. Krok 4: Zostavila som koláč. Na spodok som dala prvý plát, natrela som ho marhuľovým lekvárom, natrela som ho polovicou krému a položila som druhý plát. Drienkový lekvár som dala do rajnice, vo vode som vymiešala jahodový puding a zahustila som lekvár, ešte horúcim lekvárom som poliala druhý plát cesta a položila ihneď tretí plát cesta. Tretí plát som natrela horúcim marhuľovým lekvárom a natrela naň druhú polovicu krému a zakryla posledným štvrtým plátom. Koláč som zaťažila 4 kg cukru a uložila na noc do chladničky.
Druhý deň som pripravila čokoládovú polevu, koláč som poliala a dala stuhnúť opäť do chladničky. Krájala som ho horúcim nožom. Prajem vám dobrú chuť.
Na pracovnú dosku som preosiala múku, pridala som štipku soli, vajcia. Do rajnice som dala roztopit med, maslo a práškový cukor nad parou. Keď sa všetko roztopilo, pridala som smotanu a zmiešala a tiež sódu a prášok do pečiva , Túto hmotu som postupne prilieva k múke a zamiešavala vareškou. Napokon som všetko spolu zmiešala a vypracovala poriadne cesto. Rozvážila som ho na 4 rovnaké časti a uložila do chladničky na pol hodinu. Krok 2: Zatiaľ som si pripravila krém. V mlieku som vymiešala pudingy a uvarila som hustú kašu. Maslo s cukrom som vymiešala do peny a pridávala som do neho po lyžici vychladnutý puding a napokon spolu všetko vyšľahala. Pridala som likér zo žltého melónu a krém som rozdelila na 2 časti a uložila do chladničky. Krok 3: Odpočinuté cesto som vyvaľkala priamo na papieri na pečenie a ukladala som všetky na seba. Rúru som nechala vyhriať na 180 st.C a piekol sa každý plát 6 min., treba dávať pozor, aby sa nepiekol dlhšie, lebo by sa lámal. Upečené pláty som ukladala na seba aj s papierom a nechala som ich chladiť na mriežke. Krok 4: Zostavila som koláč. Na spodok som dala prvý plát, natrela som ho marhuľovým lekvárom, natrela som ho polovicou krému a položila som druhý plát. Drienkový lekvár som dala do rajnice, vo vode som vymiešala jahodový puding a zahustila som lekvár, ešte horúcim lekvárom som poliala druhý plát cesta a položila ihneď tretí plát cesta. Tretí plát som natrela horúcim marhuľovým lekvárom a natrela naň druhú polovicu krému a zakryla posledným štvrtým plátom. Koláč som zaťažila 4 kg cukru a uložila na noc do chladničky.
Druhý deň som pripravila čokoládovú polevu, koláč som poliala a dala stuhnúť opäť do chladničky. Krájala som ho horúcim nožom. Prajem vám dobrú chuť.
Zveřejněno 28. 9. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medové řezy s dřínkovým džemem a likérem ze žlutého melounu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B0Oo
Moje poznámka
Medové řezy s dřínkovým džemem a likérem ze žlutého melounu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B0Oo
Nejnovější recepty
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 2 hodinami
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno před 4 hodinami
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 7 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 7 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 7 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
y.klimova před 26 minutami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 2 hodinami
Zapečený špenát
chocho před 4 hodinami
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 4 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 4 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 6 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 7 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 8 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 10 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 10 hodinami
Tématické fráze:
drienkový liker,
černá ředkev recepty,
medove rezy
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
máslo,
smetana,
vejce,
med,
soda jedlá,
prášek do pečiva,
mléko,
zlatý klas,
cukr moučkový,
máslo,
meloun žlutý,
džem,
džem meruňkový,
pudink jahodový,
voda,
čokoláda,
olej,
máslo
Komentáře (1)