Kachní prso na minutku s karamelizovaným pomerančem
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 196 kJ / 47 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 0,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 0 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 11,70 g |
Postup přípravy
Půlku pomeranče vymačkáme a šťávu odložíme, druhou nakrájíme na tenké plátky. Krok 2: Rozehřejeme nepřilnavou pánev se silným dnem a zároveň rozehřejeme troubu na 170 stupňů (pokud je prso tenké, není nutno, dodělá se na pánvi). Na rozehřátou pánev (nejlépe zjistíme dlaní těsně nad pánvi) dáme kůží dolů prso a necháme opékat do žádoucí kůrčičky. Pak ztlumíme teplotu a prso otočíme - finální úprava záleží na tloušťce prsa, chce to trochu zkušenosti, tenkému prsu stačí dalších cca 8 minut na pánvi, tlustší chce zatáhnout na pánvi a vložit do vyhřáté trouby na cca 10 minut.
Mezitím na druhé pánvičce rozpustíme třtinový cukr a přidáme plátky pomeranče, necháme zkaramelizovat, pak přidáme pomerančovou šťávu a plátky vyjmeme. Krok 3: Hotové prso vyjmeme z pánve a necháme odpočinout pár minut, do výpeku přidáme šťávu z pomerančové pánvičky a odvaříme výpečky.
Prso nakrájíme na tenké plátky a při podávání prokládáme plátky karamelizovaného pomeranče, lehce přelijeme šťávou.
Vše solíme dle chuti až na talíři.
Příloha - já celerovobramborové pyré, možná ještě lepší dýňovobramborové.
Zveřejněno 20. 10. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kachní prso na minutku s karamelizovaným pomerančem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5GrK
Moje poznámka
Kachní prso na minutku s karamelizovaným pomerančem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5GrK
Nejnovější recepty
Uherské řezy z Jičínského salámu Pikant
Přidáno před 46 minutami
Datlové kuličky
Přidáno před 4 hodinami
Domácí datlová pasta
Přidáno před 6 hodinami
Rychlá a výborná majonéza z vařených vajec
Přidáno před 7 hodinami
Teplý fazolový salát s mrkví a kapustičkami
Přidáno před 7 hodinami
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší vaječný koňak
MarieBrozova před 13 minutami
Řezy s tvarohovým karamelem
Koffi před 32 minutami
Vánoční roládka
HelenkaKrizova před 1 hodinou
Bramborové šulánky s mákem
ZlataG před 2 hodinami
Vaječný koňak
Vigousek před 2 hodinami
Kynutý houskový knedlík 2
JitkaVyk před 3 hodinami
Tvarohová štola
Pavlina3 před 3 hodinami
Vepřové nudličky v pikantní omáčce s houbami a sýrem
Jan Nemec před 3 hodinami
Rychlé a snadné vepřové nudličky - fofr večeře
Trol60 před 4 hodinami
Pravý vepřový guláš
Sima1996 před 4 hodinami
Tématické fráze:
kachní prsa minutka,
kachní prsa na pomerančích,
maso s karamelizivanimi pomerance,
kachní prsíčka s karamelizovaným rozvarem,
kachní prsa a teplota,
minutka kachní prsa na pomerančích,
minutka z kachních prs,
uptavy kachních prs a videorecepty,
priloha ke kachnimu prsu,
teplota kachni prsa,
příprava kachnich prs,
kacní minutky,
kachna na pomerancich na panvi,
minutka kachni prsa,
kachní prsa teplota,
kachní prso na na pomerančích,
teplota kachniho prsa,
příprava kachních prs příprava kachních prs,
recept na upravu kačeních prs,
úprava kachních prsu
Suroviny:
prsa kachní,
pomeranče,
pepř mletý,
sůl,
cukr třtinový
Komentáře (5)