Kachní prso na minutku s karamelizovaným pomerančem
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 196 kJ / 47 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 0,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 0 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 11,70 g |
Postup přípravy
Půlku pomeranče vymačkáme a šťávu odložíme, druhou nakrájíme na tenké plátky. Krok 2: Rozehřejeme nepřilnavou pánev se silným dnem a zároveň rozehřejeme troubu na 170 stupňů (pokud je prso tenké, není nutno, dodělá se na pánvi). Na rozehřátou pánev (nejlépe zjistíme dlaní těsně nad pánvi) dáme kůží dolů prso a necháme opékat do žádoucí kůrčičky. Pak ztlumíme teplotu a prso otočíme - finální úprava záleží na tloušťce prsa, chce to trochu zkušenosti, tenkému prsu stačí dalších cca 8 minut na pánvi, tlustší chce zatáhnout na pánvi a vložit do vyhřáté trouby na cca 10 minut.
Mezitím na druhé pánvičce rozpustíme třtinový cukr a přidáme plátky pomeranče, necháme zkaramelizovat, pak přidáme pomerančovou šťávu a plátky vyjmeme. Krok 3: Hotové prso vyjmeme z pánve a necháme odpočinout pár minut, do výpeku přidáme šťávu z pomerančové pánvičky a odvaříme výpečky.
Prso nakrájíme na tenké plátky a při podávání prokládáme plátky karamelizovaného pomeranče, lehce přelijeme šťávou.
Vše solíme dle chuti až na talíři.
Příloha - já celerovobramborové pyré, možná ještě lepší dýňovobramborové.
Zveřejněno 20. 10. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kachní prso na minutku s karamelizovaným pomerančem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5GrK
Moje poznámka
Kachní prso na minutku s karamelizovaným pomerančem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5GrK
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 8 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno před 22 hodinami
Sladké snídaňové briošky
Přidáno před 22 hodinami
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 23 hodinami
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 2 hodinami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 3 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 3 hodinami
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 4 hodinami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 4 hodinami
Hrníčková bábovka
Barun před 4 hodinami
Babiččiny "startovací" žemličky (jinak housky)
ferda30 před 5 hodinami
Panenka pečená v pepřové omáčce
markuschka79 před 6 hodinami
Zelňačka (klasika)
Darwin před 7 hodinami
Tématické fráze:
kachní prsa minutka,
kachní prsa na pomerančích,
maso s karamelizivanimi pomerance,
kachní prsíčka s karamelizovaným rozvarem,
kachní prsa a teplota,
minutka kachní prsa na pomerančích,
minutka z kachních prs,
uptavy kachních prs a videorecepty,
priloha ke kachnimu prsu,
teplota kachni prsa,
příprava kachnich prs,
kacní minutky,
kachna na pomerancich na panvi,
minutka kachni prsa,
kachní prsa teplota,
kachní prso na na pomerančích,
teplota kachniho prsa,
příprava kachních prs příprava kachních prs,
recept na upravu kačeních prs,
úprava kachních prsu
Suroviny:
prsa kachní,
pomeranče,
pepř mletý,
sůl,
cukr třtinový
Komentáře (5)