Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dvojí výpečky s kedlubnovo-celerovým zelím

Dobře ochucené a pořádně propečené vepřové výpečky jsou jednou z nejoblíbenějších klasik české kuchyně. Dvojí výpečky z vepřového a uzeného masa jsou opravdu šťavnaté a perfektně je doplní kedlubnové zelí s celerem.

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Náročný

Doba přípravy 170 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 150 min

170 min (20 min příprava + 150 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie204 103 kJ /
48 782 kcal
Bílkoviny2 565,11 g
Tuky760,10 g
Vláknina7 318,58 g
Cholesterol 432 mg
Sodík 153,87 g
Sůl335,50 g
Sacharidy4 266,72 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Syrový bůček a uzené maso nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli na proužky, oloupaný česnek na plátky. Krok 2: Bůček promícháme s kořením a česnekem a dáme společně se sádlem do pekáčku. Podlijeme trochou vody, přikryjeme a pečeme na 180 °C zhruba 40 minut do poloměkka. Krok 3: Poté přidáme nakrájené uzené kostky a podle potřeby ještě podlijeme. Přikryjeme a dopečeme do úplného změknutí. Občas promícháme a poléváme výpekem. Krok 4: Kedlubnu, celer i brambor oloupeme. Pórek nakrájíme na tenká kolečka. Celer a kedlubnu nastrouháme nahrubo a brambor najemno. Krok 5: Na trošce oleje orestujeme pórek. Po chvíli přidáme celer a kedluben. Přidáme kmín, sůl a nastrouhaný brambor. Podlijeme vodou těsně pod okraj zeleniny a vaříme doměkka, nesmí se ale rozvařit. Občas promícháme. Krok 6: Než se zelí uvaří, nakrájíme špek a cibuli na kostičky. Špek rozškvaříme a přidáme cibuli. Restujeme do zlatova. Krok 7: Hotové zelí promastíme připravenou cibulkou, dochutíme octem, cukrem, případně solí. Podáváme s výpečky a různými druhy knedlíků, polité výpekem.

TIP: Jak uvařit kedlubnové zelí - rady a tipy

Zveřejněno 21. 11. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dvojí výpečky s kedlubnovo-celerovým zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w4DJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dvojí výpečky s kedlubnovo-celerovým zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w4DJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

No, vypadá to báječně, voní až sem

budu zkouset, vypada to slibne <3

Mnaaaam tak to je paradne,budem musiet vyskusaat,uz teraz slintam:yes::yes::yes::yes::yes::-8:-K:-K:-K

Tématické fráze:
výpečky se zelím, recepty na vypečky, výpečky z bůčku, výpečky, výpečky obrázky, výpečky recept, vepřové výpečky, recept výpečky

Suroviny:
bůček vepřový, krkovice uzená, cibule, česnek, sádlo, kmín celý, pepř mletý, paprika sušená sladká, sůl, celer, kedlubna, špek, brambory, pórek, cibule, olej, kmín celý, sůl, ocet vinný, cukr

Přidat fotografie receptu