Dvojí výpečky s kedlubnovo-celerovým zelím
Dobře ochucené a pořádně propečené vepřové výpečky jsou jednou z nejoblíbenějších klasik české kuchyně. Dvojí výpečky z vepřového a uzeného masa jsou opravdu šťavnaté a perfektně je doplní kedlubnové zelí s celerem.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 204 103 kJ / 48 782 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2 565,11 g |
Tuky | 760,10 g |
Vláknina | 7 318,58 g |
Cholesterol | 432 mg |
Sodík | 153,87 g |
Sůl | 335,50 g |
Sacharidy | 4 266,72 g |
Postup přípravy
Krok 1: Syrový bůček a uzené maso nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli na proužky, oloupaný česnek na plátky.
Krok 2: Bůček promícháme s kořením a česnekem a dáme společně se sádlem do pekáčku. Podlijeme trochou vody, přikryjeme a pečeme na 180 °C zhruba 40 minut do poloměkka.
Krok 3: Poté přidáme nakrájené uzené kostky a podle potřeby ještě podlijeme. Přikryjeme a dopečeme do úplného změknutí. Občas promícháme a poléváme výpekem.
Krok 4: Kedlubnu, celer i brambor oloupeme. Pórek nakrájíme na tenká kolečka. Celer a kedlubnu nastrouháme nahrubo a brambor najemno.
Krok 5: Na trošce oleje orestujeme pórek. Po chvíli přidáme celer a kedluben. Přidáme kmín, sůl a nastrouhaný brambor. Podlijeme vodou těsně pod okraj zeleniny a vaříme doměkka, nesmí se ale rozvařit. Občas promícháme.
Krok 6: Než se zelí uvaří, nakrájíme špek a cibuli na kostičky. Špek rozškvaříme a přidáme cibuli. Restujeme do zlatova.
Krok 7: Hotové zelí promastíme připravenou cibulkou, dochutíme octem, cukrem, případně solí. Podáváme s výpečky a různými druhy knedlíků, polité výpekem.
Zveřejněno 21. 11. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dvojí výpečky s kedlubnovo-celerovým zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w4DJ
Moje poznámka
Dvojí výpečky s kedlubnovo-celerovým zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w4DJ
Nejnovější recepty
Bábovka s čokoládou a kokosem
Přidáno před 7 hodinami
Krémová polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí karí
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno před 22 hodinami
Indické kuřecí nudličky
Přidáno 15. 9. 2025 20:10:14
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno 15. 9. 2025 10:13:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenková buchta se švestkami
aladew před 8 hodinami
Sypaný tvarohovo-jablečný koláč
svidrnochovas@seznam.cz před 9 hodinami
Řecká musaka
misula29 před 10 hodinami
Jablečné koláče
macchinhtri030 před 13 hodinami
Treska na másle
Houmicek před 14 hodinami
"Gulášovka"z cukety
Jaruskaa před 16 hodinami
Polévka z červené čočky se slaninou a hruškou
kokronilla před 17 hodinami
Pečená rajčatová směs
Marfyk před 19 hodinami
Polévka z hlávkového zelí
Pitan 15. 9. 2025 20:19
Rychlý švestkový koláč
Macek13 15. 9. 2025 19:39
Tématické fráze:
výpečky se zelím,
recepty na vypečky,
výpečky z bůčku,
výpečky,
výpečky obrázky,
výpečky recept,
vepřové výpečky,
recept výpečky
Suroviny:
bůček vepřový,
krkovice uzená,
cibule,
česnek,
sádlo,
kmín celý,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
sůl,
celer,
kedlubna,
špek,
brambory,
pórek,
cibule,
olej,
kmín celý,
sůl,
ocet vinný,
cukr
Komentáře (4)