Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 564 kJ / 1 091 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 163,49 g |
Tuky | 35,77 g |
Vláknina | 15,25 g |
Cholesterol | 520 mg |
Sodík | 481 mg |
Sůl | 0,95 g |
Sacharidy | 25,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plec opláchneme, osušíme, osolíme, opepříme a stáhneme provázkem, aby držela tvar.
Jednu cibuli nakrájíme na kostečky a zbylé dvě na kolečka, jarní cibulku na špalíčky, česnek utřeme a dýni oloupeme, odstraníme jádra a nakrájíme na proužky nebo kostky.
Pár kostek dýně dáme bokem. Krok 2: Na troše oleje osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme maso a opečeme ze všech stran, aby se zatáhlo. Krok 3: Dno pomalého hrnce vysteleme kolečky cibule, vložíme maso s opečenou cibulí, pokrájenou dýni, jarní cibulku, česnek, hořčici a přelijeme 2 dl teplé vody s rozpuštěným demi glace nebo bujonem, osolíme, opepříme a posypeme kuličkami červeného pepře.
Zapneme pomalení na 10 hodin LOW. Krok 4: Mezitím pár kostek dýně, kterou jsme dali bokem, osolíme, opepříme a dáme na chvíli opéct do trouby, aby byly měkké, ale zároveň ještě křupavé. Krok 5: Když už máme hotovo a maso je měkké, vyndáme ho, necháme odpočinout a nakrájíme na plátky. Šťávu rozmixujeme tyčovým mixérem a je-li nutné, dochutíme solí a pepřem. Krok 6: Servírujeme plátky masa, přelité omáčkou s opečenými kostkami dýně. Příloha může být jakákoliv, já volila špekové knedlíky s kapií.
Jednu cibuli nakrájíme na kostečky a zbylé dvě na kolečka, jarní cibulku na špalíčky, česnek utřeme a dýni oloupeme, odstraníme jádra a nakrájíme na proužky nebo kostky.
Pár kostek dýně dáme bokem. Krok 2: Na troše oleje osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme maso a opečeme ze všech stran, aby se zatáhlo. Krok 3: Dno pomalého hrnce vysteleme kolečky cibule, vložíme maso s opečenou cibulí, pokrájenou dýni, jarní cibulku, česnek, hořčici a přelijeme 2 dl teplé vody s rozpuštěným demi glace nebo bujonem, osolíme, opepříme a posypeme kuličkami červeného pepře.
Zapneme pomalení na 10 hodin LOW. Krok 4: Mezitím pár kostek dýně, kterou jsme dali bokem, osolíme, opepříme a dáme na chvíli opéct do trouby, aby byly měkké, ale zároveň ještě křupavé. Krok 5: Když už máme hotovo a maso je měkké, vyndáme ho, necháme odpočinout a nakrájíme na plátky. Šťávu rozmixujeme tyčovým mixérem a je-li nutné, dochutíme solí a pepřem. Krok 6: Servírujeme plátky masa, přelité omáčkou s opečenými kostkami dýně. Příloha může být jakákoliv, já volila špekové knedlíky s kapií.
Zveřejněno 19. 12. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová plec s omáčkou dýňovo-zeleninovou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v4GL
Moje poznámka
Vepřová plec s omáčkou dýňovo-zeleninovou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v4GL
Nejnovější recepty
Čokoládové s kytičkou
Přidáno před 3 hodinami
Brambory na smetaně 2
Přidáno před 5 hodinami
Pečená štika s dýní
Přidáno před 9 hodinami
Masové kuličky v zeleninové omáčce s bramborovou kaší
Přidáno před 10 hodinami
Halloweenští duchové s ořechovou náplní
Přidáno před 11 hodinami
Krůtí válečky s mozzarelou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý ořechový závin
Sladkostiodbarborky před 1 hodinou
Kuřecí prsíčka s hruškou, kešu a červenou řepou
Komtesina před 2 hodinami
Tvarohový koláč se švestkami
Valis před 3 hodinami
Nejlepší špenát
Zaneta23 před 6 hodinami
České buchty
Zaneta23 před 6 hodinami
Gulášovka z mletého masa
trdlo před 7 hodinami
Kynutý houskový knedlík 2
Merylas před 7 hodinami
Sýrovo-brokolicové placky
Eva z HK před 10 hodinami
Ostružinový kynutý věnec
Cejenka před 11 hodinami
Zapečené špagety se sýrem
Lennulinka před 12 hodinami
Tématické fráze:
vepřová plec,
vepřové plecko recepty,
hokaido a vepřová plec,
dynovozeleninova omacka,
vepřové plecko,
vepřová plec omáčka,
vepřová plec recepty,
vepřová plec recept,
recepty vepřová plec,
vepřova plec na zelenine
Suroviny:
plec vepřová,
cibule,
dýně hokkaido,
demi glace,
česnek,
cibulka jarní,
hořčice hrubozrnná,
sůl,
pepř,
pepř červený,
voda,
olej
Komentáře (2)