Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová plec s omáčkou dýňovo-zeleninovou

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

medanek medanek

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 564 kJ /
1 091 kcal
Bílkoviny163,49 g
Tuky35,77 g
Vláknina15,25 g
Cholesterol 520 mg
Sodík 481 mg
Sůl0,95 g
Sacharidy25,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plec opláchneme, osušíme, osolíme, opepříme a stáhneme provázkem, aby držela tvar.
Jednu cibuli nakrájíme na kostečky a zbylé dvě na kolečka, jarní cibulku na špalíčky, česnek utřeme a dýni oloupeme, odstraníme jádra a nakrájíme na proužky nebo kostky.
Pár kostek dýně dáme bokem. Krok 2: Na troše oleje osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme maso a opečeme ze všech stran, aby se zatáhlo. Krok 3: Dno pomalého hrnce vysteleme kolečky cibule, vložíme maso s opečenou cibulí, pokrájenou dýni, jarní cibulku, česnek, hořčici a přelijeme 2 dl teplé vody s rozpuštěným demi glace nebo bujonem, osolíme, opepříme a posypeme kuličkami červeného pepře.
Zapneme pomalení na 10 hodin LOW. Krok 4: Mezitím pár kostek dýně, kterou jsme dali bokem, osolíme, opepříme a dáme na chvíli opéct do trouby, aby byly měkké, ale zároveň ještě křupavé. Krok 5: Když už máme hotovo a maso je měkké, vyndáme ho, necháme odpočinout a nakrájíme na plátky. Šťávu rozmixujeme tyčovým mixérem a je-li nutné, dochutíme solí a pepřem. Krok 6: Servírujeme plátky masa, přelité omáčkou s opečenými kostkami dýně. Příloha může být jakákoliv, já volila špekové knedlíky s kapií.

Zveřejněno 19. 12. 2018

Poznámka autorky medanek

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová plec s omáčkou dýňovo-zeleninovou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v4GL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová plec s omáčkou dýňovo-zeleninovou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v4GL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
vepřová plec, vepřové plecko recepty, hokaido a vepřová plec, dynovozeleninova omacka, vepřové plecko, vepřová plec omáčka, vepřová plec recepty, vepřová plec recept, recepty vepřová plec, vepřova plec na zelenine

Suroviny:
plec vepřová, cibule, dýně hokkaido, demi glace, česnek, cibulka jarní, hořčice hrubozrnná, sůl, pepř, pepř červený, voda, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu