Suroviny
Porce: 2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 814 kJ / 673 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 59,96 g |
| Tuky | 37,97 g |
| Vláknina | 4,40 g |
| Cholesterol | 951 mg |
| Sodík | 1,52 g |
| Sůl | 4,40 g |
| Sacharidy | 21,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli nakrájíme najemno, zpěníme ji jemně dožluta. Vložíme játra, nakrájená na plátky, necháme zatáhnout a zamícháme. Zasypeme paprikou a zalijeme horkou vodou tak, aby játra byla ponořená. Přidáme pepř, worcester, kmín a vaříme doměkka.
Krok 2: V půlce hrnku se studenou vodou rozkvedláme mouku a játra zahustíme. Hlídáme, aby omáčky bylo na dvě porce.
Krok 3: Nakonec přidáme vegetu a sůl. Pro jemnější chuť vmícháme smetanu.
Zveřejněno 13. 1. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Játra podle mého tatínka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KxP8
Moje poznámka
Játra podle mého tatínka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KxP8
Nejnovější recepty
Žampionový krém
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí roládky se sýrovou omáčkou
Přidáno před 5 hodinami
Panenka na zeleném pepři
Přidáno před 6 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Přidáno před 9 hodinami
Růžová bábovka
Přidáno před 17 hodinami
Hovězí krk pečený na česneku
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí s brokolicí a smetanou
Danoouch před 13 minutami
Dušené červené zelí s povidly
Krupe před 1 hodinou
Pórkový smetanový krém se sýrovými tousty
Alusice před 1 hodinou
Pečené koleno
magdalenka před 1 hodinou
Česneková kroupová polévka
magdalenka před 1 hodinou
Krémová pórková polévka
[email protected] před 2 hodinami
Boršč - trochu podle mě
Kdyzjehlad před 3 hodinami
Růžová bábovka
jemelka před 3 hodinami
Jednoduchá krupicová kaše aneb pohádka mládí
magdalenka před 3 hodinami
Nakládaný bůček
magdalenka před 3 hodinami
Tématické fráze:
recepty z jater,
osolení kuřecích jater,
játra aby při vaření neztrvdla,
vepřová játra se smetanou
Suroviny:
játra vepřová,
cibule,
omáčka worcesterová,
paprika sušená sladká,
mouka hladká,
kmín mletý,
vegeta,
sádlo,
sůl,
pepř mletý,
smetana na vaření
Komentáře (7)
No, nevím, nevím...
...a neztvrdla asi i proto, že nebyla z brávka, ale z ptáka, že