Suroviny
Porce: 2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 814 kJ / 673 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,96 g |
Tuky | 37,97 g |
Vláknina | 4,40 g |
Cholesterol | 951 mg |
Sodík | 1,52 g |
Sůl | 4,40 g |
Sacharidy | 21,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli nakrájíme najemno, zpěníme ji jemně dožluta. Vložíme játra, nakrájená na plátky, necháme zatáhnout a zamícháme. Zasypeme paprikou a zalijeme horkou vodou tak, aby játra byla ponořená. Přidáme pepř, worcester, kmín a vaříme doměkka.
Krok 2: V půlce hrnku se studenou vodou rozkvedláme mouku a játra zahustíme. Hlídáme, aby omáčky bylo na dvě porce.
Krok 3: Nakonec přidáme vegetu a sůl. Pro jemnější chuť vmícháme smetanu.
Zveřejněno 13. 1. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Játra podle mého tatínka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KxP8
Moje poznámka
Játra podle mého tatínka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KxP8
Nejnovější recepty
Těstoviny s rajčaty a olivami
Přidáno před 12 hodinami
Pohanka s jablky
Přidáno před 16 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno před 17 hodinami
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 21 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno 18. 9. 2025 07:00:01
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 9 minutami
Báječný perník
Avenos@seznam.cz před 1 hodinou
Bohatý ostružinový koláč
Tarantule před 1 hodinou
Domácí kečup
Baruska. před 2 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Rorejsek před 6 hodinami
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 13 hodinami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 13 hodinami
Krenex
dragomirac před 15 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 15 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 15 hodinami
Tématické fráze:
recepty z jater,
osolení kuřecích jater,
játra aby při vaření neztrvdla,
vepřová játra se smetanou
Suroviny:
játra vepřová,
cibule,
omáčka worcesterová,
paprika sušená sladká,
mouka hladká,
kmín mletý,
vegeta,
sádlo,
sůl,
pepř mletý,
smetana na vaření
Komentáře (7)
No, nevím, nevím...
...a neztvrdla asi i proto, že nebyla z brávka, ale z ptáka, že