Kuřecí maso na smetaně se špenátem nebo žampiony

habunda Kuchař: habunda

Doba přípravy: 90 minut 4 porce Drůbeží maso 0 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si neoblíbil žádný kuchař
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

1 ks větší cibule
250 ml smetana 33%
50 - 100 g másla
500 g těstoviny (penne, pipe rigate)
200 g baby špenátu
500 g kuřecích prsou
100-200 ml mléka
jíška
sůl
pepř
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve dáme vařit vodu na těstoviny a mezitím nakrájíme cibuli nadrobno a kuřecí maso na kostičky (velikost záleží na vás).
    Když se vaří voda na těstoviny, tak dáme na rozpálenou pánev máslo a osmahneme na něm cibuli, až zesklovatí. Poté přidáme kuřecí maso, aby se pěkně osmahlo ze všech stran. Jakmile je maso osmahnuté, tak vše osolíme, opepříme a přidáme špenát nebo žampiony (záleží, jakou variantu budete chtít, popř. můžete dát špenát i žampiony, ale není to ono...).

  2. Poté, co špenát nebo žampiony pustí vodu, přilijeme smetanu a mléko (záleží, kolik chcete sosíku). Směs necháme projít varem a pokud je moc řídká, tak zahustíme jíškou. Potom omáčku jenom ochutíme a odstavíme. Mezitím dáme těstoviny (penne, pipe rigate) do vody a uvaříme je tak, jak je má každý rád.

  3. Kuřecí maso na smetaně se špenátem nebo žampiony můžeme podávat zvlášť s těstovinami. Případně smícháme smetanovou směs s těstovinami dohromady a podáváme. Opět záleží na každém, jak to má rád naservírováno.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Kuřecí maso na smetaně se špenátem nebo žampiony

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: kureci maso na smetaně se špenátem penne rigate s kuřecím masem a špenátem

Zapomněl/a jsem heslo