Nejen Novoroční aspikové srdíčko

aja.g Kuchařka:

Studená kuchyně 18 názorů

Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů
513

Suroviny

2 želatiny na vaječnou tlačenku od Labety
1 Moravanka
šunka na plátky
sýr na plátky
bramborový salát
1 Masox
ocet
sůl
cukr
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Scedíme Moravanku a nálev doplníme vodou na 600 ml (množství je na 2 želatiny z Labety). Nálev dochutíme octem, cukrem a solí a podle receptu na obalu uděláme želatinu.

  2. Dno formy si vylijeme silnější vrstvou želatiny a dáme do chladna vytuhnout.

  3. Z šunky, sýru nebo salámu si vykrojíme vykrajovačkou na cukroví různé ozdobné tvary. Ze šunky jsem si udělala rolky, které jsem naplnila bramborovým salámem.

  4. Na základní vrstvu želatiny naaranžujeme dle fantazie ozdůbky a přidáme několik kousků Moravanky. Jemně zakápneme nebo potřeme štětečkem ať nám ozdoby neplavou. Dáme zase zatuhnout.

  5. Teď nalijeme další vrstvičku želatiny a dáme ztuhnout. Celé srdíčko jsem si vyložila naplněnýma rolkama a proložila plátkovým sýrem.

  6. Mezery zalijeme želatinou a jemně i na povrchu.

  7. Poklademe plátkovým sýrem a zalijeme zbytkem želatiny.

  8. Takto připravený dortík dáme dobře ztuhnout nejlépe do druhého dne.

Poznámka

Moje forma je silikonová a má průměr 22cm a výšku 4cm, želatiny si raději udělejte víc a ze zbytku můžete udělat manželovi bábovičku k večeři.

Želatina z Labety perfektně a dost rychle tuhne. Na zatuhnutí mi stačilo asi 10 minut na balkóně nebo na 5 minut na mrazák.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Nejen Novoroční aspikové srdíčko

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Alenko,dnes byla chutná svačinka:-pVše podle tvého teceptu,jen v menší obměně vzhledu;-):-))vnitřek báboviček jsem vyplnila vlašským salátem a všem chutnalo:yes:
    Bodík jsem Ti už poslala,tak dnes přidávám jen fotku:-)

    Odpovědět

  • aja.g aja.g(autorka receptu)

    Anna Kocikova-děkuji:-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :yes:Moc jedlý recept:-KTakové a jim podobné můžeme doma častěji:-DDávám bod i za velice krásné nafocení:yes:

    Odpovědět

  • aja.g aja.g(autorka receptu)

    mariaj: To jsem ráda, že se ti to povedlo. Já mám fakt nejlepší zkušenosti s želatinou z Labety:yes:

    Odpovědět

  • mariaj mariaj

    tak druhý pokus už bol ok ;-) tento recept určite budeme zas opakovať:-p

    Odpovědět

  • mariaj mariaj

    ďakujem;-) som sa natrápila ... želatina mi nechcela stuhnúť - urobila som ju podľa návodu a čakala vyše hodiny(mám dr. Oetker) nakoniec som jej dala dvojitú dávku (na liter vody 4 želatiny v prášku:-O) na sobotu idem robiť znova tak snáď zoženiem inú želatinu, ináč fak super recept:yes:

    Odpovědět

  • aja.g aja.g(autorka receptu)

    mariaj:máš to úžasné:yes:

    Odpovědět

  • mariaj mariaj

    tak nemám síce srdiečko ale snáď nevadí... je to moc mňam, vrch som dozdobila chrenovou šľahačkou;-)

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    mariaj - jsi šikulka ;-)

    Odpovědět

  • aja.g aja.g(autorka receptu)

    mariaj: můžeš ho udělat dopředu, ale lepší by bylo nechat ho ve formě a přikrýt folii aby neoschlo. Dáš do ledničky a potom vyndáš a vyklopíš. Pokud nemáš silikonovou formu, je lepší si formu vyložit folii:yes:

    Odpovědět

  • mariaj mariaj

    ako dlho vydrží? môžem ho na sobotnú oslavu urobiť už vo štvrtok večer:-?

    Odpovědět

  • aja.g aja.g(autorka receptu)

    :-)děkuji. Určitě stojí za to vyzkoušet.

    Odpovědět

  • Hella Hella

    Moc hezké, krásně to ozdobí slavnostní stůl. Vím, jaká je to piplačka, tak dávám alespoň bodík

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    To je nádhera :-O Strašne rada by som to vyskúšala,ale tu určite nezoženiem želatínu od Labety a okrem toho sa mi želatína nie vždy podarí,ale risknem to ;-)Srdiečkovú formu mám,určite to bude mať úspech,chuťovo aj vzhladovo :yes::yes:

    Odpovědět

  • mariaj mariaj

    vyzerá to super, ukladám za pár dní chystám malému oslavu tak vyskúšam:-)

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo