Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vánočka II

Vánočku připravíme z jednoduchého kynutého těsta, zadělaného vodou, a výsledek bude skvělý. Do zlatova upečená vánočka ozdobí sváteční stůl - ať už ji pleteme ze čtyř, šesti či devíti pramenů, nebo jednoduše upečeme ve formě.

Hodnocení receptu je 5,0 (93×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby kynutí

90 min (60 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

14. 7. 2009 07:22

Suroviny pro 2 kusy

2 kusy

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie19 180 kJ / 4 584 kcal
Bílkoviny114,02 g
Tuky105,12 g
Vláknina32,85 g
Cholesterol 748 mg
Sodík 624 mg
Sůl1,42 g
Sacharidy779,07 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Hotové vánočky se dají i výborně zmrazit, po vytažení a rozmrznutí jsou jako čerstvé.

Pokud si někdo netroufá na jejich upletení, dají se z těsta upéct třeba mazance, nebo ho můžeme upéct v jakékoliv (i bábovkové) formě.

VÁNOČKA PLETENÁ ZE 6 PRAMENŮ NAJEDNOU:

http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

21. 12. 2020 20:16

magdalenka: No práve, už som začala s tréningom, ale začala som opatrne, iba z pol dávky. :-D:-D:-D Já se znám! Idem to omrknúť , ako sa to tvári ! ;-) Jak dlouho nechat ten kvásek ze sušeného kynout?

magdalenka magdalenka

21. 12. 2020 20:06

Veronika.Hrozna: ak to chces na Stefana, dovtedy ich napecies a potrenujes... aj 3 denne. Mne funguje aj susene, preto som z teba mimo. :-8 Radsej mam ale cerstve, teraz vytahujem z mraznicky, co som nasyslila na jar... :-8

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

21. 12. 2020 19:58

magdalenka: Nemala , to kontrolujem ! Urobila som kvások a za 15 minút to trošku nabublalo a potom nič. Tak som to pridala, že sa to v ceste spamätá. Môže to byť aj zlé droždie od výroby, stáva sa.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

21. 12. 2020 19:53

Veronika.Hrozna: Uděláno, musela jsem přidat mouku, trochu to lepilo a pak jsem ještě ručně vytvarovala do podoby, z ne zcela sférickými tvary. Ešte trošku lepilo, ale už ne moc! Hodila jsem přes něj folii a teď ...... čekám, jestli to pomůže ! Ještě dobře, že jsem dělala jen poloviční várku na jednu vánočku. Druhou mám v plánu péct až před Silvestrem. Sušené droždí na Vánočku, už nikdy! :-* Minulý rok se mi povedla hned napoprvé a byla fantastická !

magdalenka magdalenka

21. 12. 2020 19:49

Veronika.Hrozna: nemala si to susene drozdie po zaruke? To je inak nepochopitelne.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

21. 12. 2020 19:21

cathleen: Dobře ! Udělám důlek naliju to tam, zakryju kouskem těsta a nechám promíchat robotem asi 5 minut, aby se to spojilo a uvidím! :-*

cathleen cathleen

21. 12. 2020 19:07

Veronika.Hrozna: 10 g čerstvého rozmíchat ve 2 lžících vody. Pak to zaobal do těsta a ještě nechej promíchat robotem - aspoň já bych to tak udělala. Kdyby se těsto nějak lepilo, přidej rovnou lžíci mouky.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

21. 12. 2020 19:06

hospodyne: Uvidíme, v nejhorším případě to dám do špajzu a ráno se půjdu jedním očkem, velmi opatrně kouknout, jestli do koše, nebo do trouby. Ale ještě počkám, co mi napíše guru !

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

21. 12. 2020 19:00

cathleen: Ano mám čerstvé, ale musíš mi přesně napsat kolik je ta trocha droždí a kolik je kapka vody a jak to mám zapracovat ? Dám to do robotu, znovu umíchat ? To koukáš na debila, jak se ptá, jinak bude jíst na Štěpána ráno, koupenej gumovej rohlík a, že mi to fakt hrozí, vůbec nepopírám. Všichni pečou podle tvých receptů, jenom já to nesvedu!
V nejhorším případě, půjdu zítra do Kaufu a koupím Vánočku, od proslulé firmy, velmi špatné chuti. :-// Budu to mít za trest, že mám obě ruce levé !

hospodyne

21. 12. 2020 18:54

Veronika.Hrozna: nechala bych to do rána a pak se uvidí. Kdysi se mi to stalo také, ale to jsem si asi droždí udusila šlehačkou. Nicméně ráno už bylo těsto k pečení, takže slepice ostrouhaly.:-K

cathleen cathleen

21. 12. 2020 18:18

Veronika.Hrozna: čerstvé droždí nemáš? Rozmíchala bych ho trochu v kapce vody a zapracovala do těsta ;-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

21. 12. 2020 18:15

cathleen: To bys měla, od 12 hodin to nechce nakynout. Asi jsem neměla použít sušené droždí :-// Uff! :-// Teď nevím, co s tím! ;-(

magdalenka magdalenka

21. 12. 2020 14:22

cathleen: ale kdeže...učia sa "za pochodu"....kým boli doma, niečo ako príprava kysnutého cesta im netrhala žily. (Strata času, môžeme si vianočku kúpiť a pod.) Teraz však často žhavia telefóny. :-8 A hlavne, som ich naučila, že ak chcú nejaký na 100% spoľahlivý recept - musia hľadať u teba! :-8

cathleen cathleen

21. 12. 2020 12:03

magdalenka: ano, jak píše Veronika :-) tvoje dcerky to měly od koho odkoukat a jsou šikovné, po tobě! <3

Veronika.Hrozna: budu držet pěsti i palce :-D

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

20. 12. 2020 20:14

magdalenka: Jáj moja, aká matka, taká Katka! ;-) Mali od koho odkukať! :-D

1 2 3 4 13

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vánočka vánočka recept pletení vánočky recept na vanocku jak se plete vánočka pletení vánočky z 9 najednou jak dlouho péct vánočku postup pletení vánočky najednou jak dlouho kyne vanočka vánočky recept vanocka vánočka top recepty pletení vánočky ze šesti top recepty vanocka navod na pleteni vanocky pletení vánočky ze 6 dílů návod pletení vánočky ze šesti video pletení vánočky z 9 pramenů vánočka recepty jak se plete vánočka z 9

Suroviny: voda, cukr, droždí čerstvé, máslo, rozinky, vejce, sůl, mouka hladká, vejce, mandle plátkové

TopRecepty.cz

Vánočka II

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NxVz