Žahour - borůvková omáčka
Ať už se chystáte na knedlíky či lívance, jistě vám přijde vhod ovocná omáčka, kterou hojně používaly naše babičky. Řeč je o tradičním žahouru, nejčastěji připraveném z borůvek. Pokud se chcete držet tradice, zahustěte ho perníkem místo pudinku.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 561 kJ / 373 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,53 g |
Tuky | 9,75 g |
Vláknina | 0,15 g |
Cholesterol | 32 mg |
Sodík | 41 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 67,73 g |
Postup přípravy
Krok 1: K borůvkám do kastrůlku přisypeme cukr, skořici, přidáme máslo a vodu.
Krok 2: Směs povaříme (borůvky není nutno nechat zcela rozvařit).
Krok 3: V mléce nebo smetaně (můžeme i zkombinovat) rozmícháme pudink, vlijeme jej do borůvkové směsi a necháme spolu ještě chvíli povařit.
Krok 4: Podáváme s kynutými sladkými knedlíky nebo lívanci.
Zveřejněno 14. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žahour - borůvková omáčka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/586R
Moje poznámka
Žahour - borůvková omáčka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/586R
Nejnovější recepty
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno před 10 hodinami
Rybí závitek z makrely
Přidáno před 11 hodinami
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno před 11 hodinami
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno před 11 hodinami
Koláčky s tvarohem a kiwi
Přidáno před 11 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a žampiony
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí naložené, v jednom pekáčku upečené
fossa před 41 minutami
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Suumaa před 9 hodinami
Jahodové řezy se smetanou a želatinou
Martina5672 před 10 hodinami
Dort z palačinek
Martina5672 před 10 hodinami
Řezy raffaelo
Martina5672 před 10 hodinami
Tažený štrúdl
Lenuus před 10 hodinami
Jablkový perník
collins před 12 hodinami
Přírodní kotlet s žampiony
DavidVolvo před 13 hodinami
Vepřový pörkölt s nokedli
caprioli před 15 hodinami
Zeleninová polévka s fazolemi a špenátem
Kajkajak před 16 hodinami
Tématické fráze:
borůvková omáčka,
borůvkový rozvar,
jahodový žahour,
borůvkový žahour s knedlíky,
zahour z jahod,
borůvková omáčka na knedlíky,
omáčka z borůvek,
žehour,
jak se dělá žahour,
jahodový rozvar,
recept borůvková omáčka,
borůvková omáčka na lívance,
rozvar z borůvek,
borúvková poleva,
borůvková omáčka recept,
žahour jahodový,
lívance s borůvkovým žahourem,
žahour z ostružin,
žanhour,
boruvkova poleva na knedliky
Suroviny:
borůvky,
cukr,
skořice mletá,
máslo,
voda,
mléko,
pudink vanilkový
Komentáře (35)