Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční nádivka

Uvnitř nadýchaná, zvenčí krásně dozlatova vypečená. Taková by měla být perfektní velikonoční nádivka s vůní uzeného masa a spoustou zelených bylinek. Tradičně se peče na Velikonoce a jí se po skončení půstu.

Hodnocení receptu je 4,5 (12×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 70 min

100 min (30 min příprava + 70 min tepelná úprava)

16. 2. 2008 15:25

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie5 123 kJ / 1 224 kcal
Bílkoviny92,82 g
Tuky41,94 g
Vláknina8,60 g
Cholesterol 1,14 g
Sodík 2,56 g
Sůl5,95 g
Sacharidy114,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Dagmar

6. 4. 2012 10:11

lehka:

lehka:top recepty.cz kontryhel kvete zeleně a je to bylinka na ženské problémy a popenec kvete fialově a je to bylinka na močové cesty.

Drahu

2. 4. 2012 19:45

Budu dělat letos podle Vás nádivku.Je nádherná a asi i chutná,proč nezkusit něco nového ne?:yes:;-):-)

Eva

24. 10. 2011 10:27

Do nádivky se může dát ledacos, přijde mi nesmyslné psát že se tam něco nedává (viz. některé komentáře). Běžně zalévám housku mlékem, ale vývarem to bude určitě taky dobré. Dneska jsem zapoměla z bílků ušlehat sníh, ale i tak byla nádivka dobrá a místo kuřecích jater nebo uzeného masa tam byly kuřecí srdíčka, místo zelených bylinek- listový mražený špenát.:-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

4. 4. 2010 19:43

:yes::yes::-p

Simona Skolakova Simona Skolakova

30. 3. 2010 10:56

Ač nerada,ale musím mám připomínky k receptu.:-//Za prvé recept je v kategorii bezmasá jídla,což není pravda.A za druhé v surovinách chybí vepřové maso a v postupu se o něm mluví.Prosím o opravu a doplnění u receptu.Díky.;-)

Dasenka

23. 5. 2009 12:30

jo a ještě jsem zapoměla, že ty rohlíky namáčím v mléce

Dasenka

23. 5. 2009 12:29

Petržel a kontryhel tam vůbec nedávám a místo uzeného masa jen šunkový salám a ještě tam přidávám mazací sýr, to je pak teprve mňamka. A ještě lepší je když se upečou kuřecí čtvrtky a když už skoro jsou tak tou nádivkou je přikrýt a hezky dopéct. zkuste to :-*:-*:-*

Eliza Eliza

30. 4. 2009 07:01

Hello, Ď. A omlouvám se za překlep, samozřejmě tam mělo být "retardované" :-).

Hella Hella (moderátorka)

30. 4. 2009 00:00

Já jí dělám: 500 g vařeného uzeného masa (bůček,plecko, krkovice) 6 rohlíků,6 žloutků a z 6 bílků sníh. Pečeme 45 min. Takže přibližně na 100 g masa 1 rohlík a 1 vejce (jsme totiž masožraví), ale dá se to dělat v jakémkoliv poměru. Rohlíky navlhčené vejci se upečou i bez masa. Vždyť to tady sami autoři dali do kategorie Bezmasá jídla :-D:-D

Eliza Eliza

29. 4. 2009 23:21

To jsou tak krásné fotografie (všechny), že bych nejraději poprosila o přesnější uvedení surovin!! Alespoň pro nás, rezardované, pomalejší...:-):-)

HankaPu HankaPu

29. 4. 2009 22:56

Já jsem to upekla ve formě na srnčí hřbet a kontryhel jsem nedávala, šlo to pěkně vyklopit a bylo to moc dobré, tak dávám bodík:yes::-)

tejaja tejaja

20. 4. 2009 21:22

Laďka, slovensky je to alchemilka obyčajná, latinsky Alchemilla vulgaris. Ľudovo sa tejto byline hovorí rôzne : alchemilka lúčna, divý muškát, ženský plášť, rosnička, kdesi jej hovoria aj ťapkaňa, to už vôbec netuším prečo:-D:-D

spagetka spagetka

20. 4. 2009 14:54

Terezko a teď prozraď slovensky kontryhel - ono to fakt v žádným slovníku není ....nechápu proč, jine rostlinky ano...

tejaja tejaja

20. 4. 2009 14:15

Ďakujem babenky, toto poznám:-D Ten český výraz som ešte nepočula, človek sa vždy učí...;-):-D

Svetlana Svetlana

20. 4. 2009 13:37

....Terezko - kontryhel (Alchemilla), ve slovenském herbáři Alchemilka obyčajná...

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: velikonoční nádivka jako od babičky maminciny recepty velikonocni beranek nádivka ke kuřeti kondrhel velikonoční hlavička s uzeným masem velikonoční hlavička z uzeného masa velikonocninadivka vel.nadivka nádivka z uzeným masem nadivka k masu nádivka s uzeným masem nádivka bez masa velikonoční sekaná s uzeným masem babiččina nádivka ke kuřeti nádivka z uzeného masa nádivka do masa velikoční recepty velikonoční hlavička s uzeným kopřivová nádivka bez masa masová nádivka

Suroviny: maso uzené, maso vepřové, rohlík, vejce, sůl, nať petrželová, kopřivy, sádlo

TopRecepty.cz

Velikonoční nádivka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5R