Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Langoše" z tvarohu

Hodnocení receptu je 5,0 (38×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 5 min

25 min (20 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Langoše jsou původně maďarské smažené placky z kynutého těsta. Během času doznaly spoustu vylepšení a různých podob. Tyto tvarohové placky se jim podobají jen tvarem a smažením. Ale možná vám o to více zachutnají.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 714 kJ /
1 366 kcal
Bílkoviny73,61 g
Tuky31,62 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 558 mg
Sodík 301 mg
Sůl0,62 g
Sacharidy192,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tvaroh, vejce, mouku, prášek a sůl smícháme v kompaktní těsto. Necháme 5-10 minut odpočinout. Krok 2: Těsto rozdělíme na přibližně stejné kousky. V rukách vytvarujeme placky. Aby nelepily, stačí trošku podsypat moukou. Krok 3: Smažíme z obou stran dozlatova. Odkládáme na papírový ubrousek. Krok 4: Potíráme oblíbenou omáčkou a sypeme sýrem.

Zveřejněno 24. 5. 2019

Poznámka autorky mika59

Langoše, i když nejsou kynuté, jsou moc dobré a hlavně rychlé. Dopisuji den poté: Těsto mi zbylo přikryté pod folií. Dělala jsem a byly možná lepší, než první den, klidně je nechte odpočinout i déle, jsou moc dobré.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Langoše" z tvarohu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dj4B

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Langoše" z tvarohu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dj4B

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Ahoj Miládko, dnes jsem dělala tyto Tvoje langošky a při prostudování receptu jsem zjistila, že toto těsto jsem dělávala dětem na sladko. Moc jim chutnaly, říkali jsme jim tvarohové lívanečky. Našla jsem si je ve svém letitém sešitě. Děkuji za připomenutí! Až přijedou vnuci udělám jim je , tedy na sladko. Tyto slané jsou také vynikající, je to vděčné těsto. Udělala jsem na ně směs kysané smetany se solí, pepřem a česnekem, na ně sýr,, mletou papriku a pažitku. Moc jsme si pochutnali. Přikládám foto. :-K:yes::yes::yes:

Lubo54: Děkuji za vaše vlídná slova, sedím tu (doma) a moc nechybí, abych se rozbrečela, jak mně to nedorozumnění mrzí. Vaše reakce reakce na mojí omluvu mne uklidňuje. Opravdu jsem ráda, že se to tak dobře urovnalo a vysvětlilo. Škoda, že tu není smajlík, který by dokázal vyjádřit jak mně spadl kámen ze srdce. :yes:

Lubo 54: Omlouvám se, ale na mně to po přečtení vašeho komentáře tak působilo, byl to můj pocit. Pokud to tak nebylo myšleno, tak se omlouvám ještě jenou! Nechtěla jsem vám ublížit. :-K Doufám, že mojí omluvu přijmete.

MamlajdaD: Pani MamlajdaD, ja sa na Vás nemám prečo hnevať a Vašu omluvu samozrejme príjmam, aj keď sa nemáte za čo ospravedlňovať. Fakt som to nemyslel vôbec nacionalisticky. To by ma v mojich 65-tich rokoch nenapadlo ani vo sne. Som rád,že sme si to vysvetlili a prajem Vám pekný víkend:-):-):-)

Lubo54: Nezlobte se, ale nikdo nezpochybňuje pravé langoše z těsta s droždím. Tenhle recept se také nejmenuje "Langoše", ale "Langoše z tvarohu", z čehož je zřejmé, že se jedná o pozměněné těso, ze kterého lze také dělat langošové placky. Svět se mění, recepty se modernizují a urychlují, tak to tak berte. Víte, váš komentář zněl tak trochu nacionalisticky a na to si tady nikdo nehraje. Pravé kynuté langoše zůstanou pravými kynutými langošemi a to jim přece nikdo neupírá. I já mám ve své sbírce receptů dva zaručeně správné recepty na pravé langoše (ze Slovenska), jeden je na těsto "kynuté" v ledničce, které se spotřebovává postupně během několika dní, a druhý klasický. Tady ten recept umožní zaměstnaným maminkám rychlou přípravu dobré večeře a i já jsem si dnes koupila tvaroh, abych recept mohla vyzkoušet. Tak nad čím pláčete? Pravým langošům jejich "místo na slunci" přece nikdo neupírá a nebere, budou vždy ty nej! (Nejlangošovatější langoše!);-) Zdravím!

MamlajdaD: Pani MamlajdaD z úcty k ženám a k veku sa patrí odpovedať. Čo Vás viedlo k tomu prosím používať vety typu " Víte, váš komentář zněl tak trochu nacionalisticky a na to si tady nikdo nehraje". Možno ste si nevšimla,že ja som Wikipédiu nepísal a kde vidíte nacionalizmus?! Možno sa práve teraz ozval u Vás. Píšete mi dojímavo " Tak nad čím pláčete? " Neplačem. Mike59 som napísal svoj názor. Ak rešpektujete, že mám na to právo. A Mika59 to vyriešila s nadhľadom, okamžitým nápadom, ktorý s ľahkosťou vyriešil "môj problém":yes: Suverénne a bez urážania sa. Vy ste ale mali pocit,že to treba slovákovi natrieť. A treba spomenúť aj nacionalizmus. Varenie mám ako koníčka dobrých 50 rokov. Varím rád,často a dobre:-) Teraz k môjmu problému... Ak varím doma knedlo-vepřo-zelo , národní české jídlo, tak varím knedlo-vepřo-zelo. A nedávam tam namiesto zelí špenát, namiesto vepřového mäsa kuracie prsia a namiesto knedle halušky...a nezverejním!!! "nový, inovovaný recept" ,ktorý podľa Vás... umožní zaměstnaným maminkám rychlou přípravu dobré večeře pod názvom- knedlo-vepřo-zelo- s poznámkou, že som nemal momentálne doma zelí, alebo vepřové, alebo knedlu, ale pôvodne to malo byť to knedlo-vepřo-zelo, len tentokrát s kuracími prsiami,pretože ich príprava je rýchlejšia ako príprava vepřového. Pochopila ste o čom som písal ? V podstate je mi jedno či si doma robíte langoše pod názvom langoše z tvarohu,bryndze,mletého masa,okurek a nazvete ich placky,palacinky,posúchy...DOMA ! Teraz vlastne ani nechápem sám seba, prečo reagujem na Váš diskuzný príspevok. Nemám právo Vám určovať ako si to nazvete, mám len právo vysloviť vlastný názor. Aj ja pozdravujem. Slovensky. Ak by som napísal zdravím...neviem, ako by to dopadlo :-D:-D:-D Mike59 sa ospravedlňujem za tieto kecy pod jej skvelým receptom:yes:

Langoš...podla wikipedie...Langoš alebo podplamenník je pôvodom maďarská smažená placka z kysnutého cesta. Langoše sú často podávané potreté cesnakom, cesnakovou šťavou, cesnakovým maslom, či kyslou smotanou a posypané strúhaným syrom, či inými prílohami (lečo, kečup, šunka a pod.).
Slovo langoš pochádza z maďarského výrazu láng, slovensky plameň, podľa pôvodného spôsobu prípravy, ktorým bolo opekanie placiek v blízkosti plameňov. Hlavnou surovinou na prípravu langošov bolo chlebové cesto. Langoš bol podávaný na raňajky počas dní, keď sa na gazdovstvách piekol chlieb. V súčasnosti sa langoš vyrába pražením na oleji.
Chcem sa spýtať, či aj ostrokyslú čínsku polievku môžem nazvať držková polievka, lebo mi to konzistenciou pripomína držkovú:-):-):-) Trochu nechápem tie suverénne názvy rôznych jedál "pripomínajúce originály". Langoš ostane stále langošom ;-(;-(;-(

Lubo54: To jsem ráda, protože je to rychlá varianta..vždy není čas na kynuté a jsou dobré..:-) (měla jsem tady ochutnávače..:) . ;-) A moc děkuji za odpověď..:-K:-K

Zobrazit 2 starší odpovědi

mika59: Dík za rychlou odpověď, :yes: Možná by mi stačily jen z poloviční dávky, nejsem velký jedlík (i když rozměry na velklého jedlíka mám:-D:-D). Většinou doma vaničkový tvaroh mám, ale tentokrát musím nejdřív na nákup. Už se na ně těším. :-Q:-8. Zdravím!:-):-K

mika59: Moc šikovný recept:-8 Ale prosím, kolik asi kusů langošů z té dávky bylo? Žiju sama, tak se ptám, abych to pak nejedla týden.:-D;-) Už na ně mám chuť! <3;-)

MamlajdaD: No podle velikosti, ale měla jsem jich určitě pět až šest....Ale dělala jsem je i druhý den , kde bylo těsto v lednici přikryté a byly možná lepší než ty první..:-K:-K

Bezva nápad Miládko,ráda vyzkouším:-K:yes:

Hmm dobrý nápad :-K :yes:

Tématické fráze:
tvarohove langoše, langoše z tvarohového těsta, langoše, langoše s tvarohem, těto na langose tvaroh, recept na tvarohové langoše, langosove testo do lednice, langoše s tvarohového těsta, tvarohový langoše, recept na langoše, langos, langoše recept, landose z tvarohu, tvarohové langoše recept, recept tvarohové langoše, langose zdravi, kynuté langoše z tvarohu, langoše s s tvarohem, langoše na sladko s tvarohem, tvarohový langoš

Suroviny:
tvaroh, mouka hladká, vejce, sůl, olej, sugo, kečup sladký, česnek, tatarská omáčka, sýr strouhaný

Přidat fotografie receptu