Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodové potěšení s nadýchaným kokosovým sněhem a mandlemi

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivace64 Ivace64

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 864 kJ /
3 553 kcal
Bílkoviny104,05 g
Tuky154,13 g
Vláknina29,40 g
Cholesterol 1,37 g
Sodík 844 mg
Sůl2,50 g
Sacharidy422,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ušleháme vejce s cukrem do pěny. Pramínkem zašleháme smetanu a nastrouhanou citronovou kůru. Nakonec vmícháme plátky mandlí a obě mouky smíchané s práškem do pečiva. Krok 2: Ušleháme těsto hladké konzistence a bez hrudek. Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem. Navrch těsta poklademe vrstvu jahod. Pečeme v rozehřáté troubě cca 25 minut na 180 stupňů. Mezitím ušleháme tuhý sníh z bílků. Krok 3: K bílkům zašleháme cukr a nakonec zlehka vmícháme strouhaný kokos. Moučník vyjmeme z trouby, rychle potřeme nadýchaným kokosovým sněhem a vrátíme zpět do trouby. Pečeme dál při stejné teplotě cca 8-10 minut.
Pak teplotu snížíme na 150 stupňů a pečeme dalších 10 minut. Moučník necháme vychladnout a poté krájíme.

Zveřejněno 24. 5. 2019

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodové potěšení s nadýchaným kokosovým sněhem a mandlemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ox3g

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodové potěšení s nadýchaným kokosovým sněhem a mandlemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ox3g

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
moučník jahody sníh

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mouka hladká, mouka mandlová, smetana na vaření, prášek do pečiva, kůra citronová, mandle plátkové, jahody, bílek, sůl, kokos strouhaný, cukr krupice, mandle

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu