Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 045 kJ / 967 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 36,63 g |
| Tuky | 9,29 g |
| Vláknina | 35,25 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 3,83 g |
| Sůl | 8,70 g |
| Sacharidy | 168,25 g |
Postup přípravy
Spaříme a oloupeme rajčata, vyškrabeme z nich zrníčka se šťávou (tu můžeme propasírovat přes cedník k dužině). Rajčata nakrájíme na kousky a i se šťávou přidáme do omáčky. Krok 3: Necháme jen velmi krátce projít varem. Podle potřeby dochutíme solí nebo vegetou. Co nejdříve naplníme do sklenic (já dávám do třetinek), zavíčkujeme a sterilujeme při 80ºC 15 min.
Dříve jsem ještě dochucovalahned během varu: 1 kostka slepičího vývaru a 1 kostka šťáva k vepřovému masu, dnes už se to nedává.
Zveřejněno 9. 8. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moje "italská" omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k1yx
Moje poznámka
Moje "italská" omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k1yx
Nejnovější recepty
Cookies s bílou a mléčnou čokoládou
Přidáno před 3 hodinami
Krémové těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem
Přidáno před 4 hodinami
Pudinkové řezy se smetanovým krémem
Přidáno před 6 hodinami
Hrníčkový perník podle Kamily Nývltové
Přidáno před 7 hodinami
Rychlá snídaňová pohanková kašička s ovocem
Přidáno před 8 hodinami
Dýňový chlebíček
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka šup-šup
Loiza před 1 hodinou
Asijské kuřecí nudličky
Suumaa před 1 hodinou
Citronová buchta s tvarohem
romanka1009 před 1 hodinou
Králík pečený s bůčkem
radekfiala před 1 hodinou
Kynuté buchty, plněné marmeládou
7ivana před 1 hodinou
Míša řezy od maminky
Kratule před 2 hodinami
Vepřové pečené na cibuli
boxerka69 před 2 hodinami
Brokolicová polévka
jiri.petricek76 před 3 hodinami
Jablkové hrnkové lívanečky
Ajkalajka před 3 hodinami
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
janik62 před 3 hodinami
Tématické fráze:
recept na italskou passatu
Suroviny:
cibule,
olej,
paprika,
cuketa,
celer,
mrkev,
sůl,
cukr,
protlak rajčatový,
kečup sladký,
šťáva rajčatová,
omáčka sojová,
vegeta,
paprika sušená pálivá,
česnek sušený,
koření italské,
moučka škrobová,
rajče
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.