Bůček předem vařený a pečený
Jak proměnit kousek vepřového masa v neskutečnou delikatesu? Zkuste tento recept a připravte si lahodný a šťavnatý bůček a k tomu i výborný vývar, který lze použít jako základ polévek či omáček.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 551 kJ / 3 717 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 149,81 g |
| Tuky | 323,01 g |
| Vláknina | 9,63 g |
| Cholesterol | 460 mg |
| Sodík | 1,61 g |
| Sůl | 3,40 g |
| Sacharidy | 50,78 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso opláchneme a dáme vařit do vařící vody s kořením. Stáhneme teplotu a vaříme pozvolna na 90 °C cca hodinu a půl až dvě.
Krok 2: Uvařené maso (záleží na mase, mělo by být měkké) necháme stát ve vývaru asi půl hodiny a vytáhneme.
Krok 3: Mezitím smícháme směs na potření. Kůži na mase nakrojíme do čtverečků a potřeme připravenou směsí.
Krok 4: Maso dáme do pekáčku, trochu podlijeme vývarem z masa a dáme do předem vyhřáté trouby na 220 °C. Pečeme přibližně 30-40 minut dozlatova a do křupava.
Krok 5: Průběžně potíráme marinádou a poléváme výpekem. Měkké maso vytáhneme, zabalíme do alobalu a necháme 10-15 minut odpočinout. Podáváme teplé se zelím a knedlíky, nebo studené s chlebem.
Zveřejněno 20. 1. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bůček předem vařený a pečený
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zZyy
Moje poznámka
Bůček předem vařený a pečený
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zZyy
Nejnovější recepty
Vaječná omeleta se zeleninou a žampiony (vhodná pro diabetiky)
Přidáno před 8 hodinami
Falešné boloňské špagety aneb fofr špagety
Přidáno před 12 hodinami
Bílkové řezy s kandovaným ovocem
Přidáno před 13 hodinami
Křepelka s karamelizovanou zeleninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 19 hodinami
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno 12. 12. 2025 14:00:02
Likérové kávy
Přidáno 12. 12. 2025 09:00:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí směs na hořčici s medem
Danoouch před 6 hodinami
Bábovka Albert
Ketynna před 6 hodinami
Dýňová polévka s fazolemi
marekdd před 6 hodinami
Jednoduché nepečené Tiramisu kuličky/Tiramisu Truffles
Hanawagy před 6 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
Valerie. před 7 hodinami
Rajská omáčka
Vershyna před 8 hodinami
"Letní" buřty na pivu - z pánve
BeeroCrat před 8 hodinami
Krupičná kaše rychle hotová
Colombová_S před 8 hodinami
Babiččina rychlá kulajda
Pavenov1 před 9 hodinami
Tématické fráze:
vařený buček marinovany,
vařený bůček v alobalu,
pomalu vařený bůček,
peceny bucek v alobalu,
pečený bůček předvařit,
marinovaný vareny bůček,
bůček vařený a pečený v troubě,
veprovy bucek vareny i pečený v troubě,
vereny peceny bucek,
vaření z bůčku,
nízký bůček recept,
ovařený pečený bůček,
pozvolna pečený bůček s medem,
vařené koleno a bůček recept,
vařený buček marinovany v alobalu,
česnek paprikový pečený bůček z papiňáku,
bůček 12 hodin v troube,
recepty vepřový bůček vařený,
ma se bucek pred pecenim povarit,
vařený buček do alobalu
Suroviny:
bůček,
cibule,
česnek,
pepř celý,
koření nové koření,
bobkový list,
olej,
med,
omáčka sojová,
hořčice,
paprika sušená sladká,
česnek sušený,
paprika sušená pálivá,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (15)