Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bůček předem vařený a pečený

Jak proměnit kousek vepřového masa v neskutečnou delikatesu? Zkuste tento recept a připravte si lahodný a šťavnatý bůček a k tomu i výborný vývar, který lze použít jako základ polévek či omáček.

Hodnocení receptu je 5,0 (35×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 170 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 160 min 15 minut odpočinek masa

170 min (10 min příprava + 160 min tepelná úprava, 15 minut odpočinek masa)

20. 1. 2020 22:02

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie15 551 kJ / 3 717 kcal
Bílkoviny149,81 g
Tuky323,01 g
Vláknina9,63 g
Cholesterol 460 mg
Sodík 1,61 g
Sůl3,40 g
Sacharidy50,78 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Při vaření bůčku můžeme dát do vody i kořenovou zeleninu. Bude z toho výborný vývar. Jen po vytažení masa ho necháme zchladnout a sebereme přebytečný tuk. Zbude nám výborný základ na jakoukoliv polévku nebo omáčku. Množství surovin je orientační, dochucení záleží na vlastní chuti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mika59 mika59

4. 6. 2023 21:49

Dnes jsem přidala foto předvařeného bůčku, jen na grilu. Výborný byl.

Marie Svarcova Marie Svarcova

22. 2. 2022 12:08

:-)<3:yes: líbí se mi recept i foto :-K

palynovot palynovot

6. 9. 2021 16:49

Super :-)

MamlajdaD MamlajdaD

27. 1. 2020 12:26

mika59: Bylo to dobré i s brambory, jen to maso se mi při krájení rozpadávalo. Nejspíš jsem neodhadla těch 90 st. C, při předváření ;-) jsem teploměrem neměřila. :-8 Přidávám s tvým dovolením foto a zdravím! :-K:-K

mika59 mika59

27. 1. 2020 08:12

MamlajdaD: Klidně fotky přidej :-)

MamlajdaD MamlajdaD

26. 1. 2020 23:49

mika59: Nebude vadit, když přidám celý fotopostup (dělala jsem s pečenými brambory a nakládanou zeleninou - okurka, červená řepa)? Jsou to 4 fotky. Ptám se hlavně proto, že přílohy nejsou přesně podle tvého receptu. :-?;-):-8

Eja57 Eja57

21. 1. 2020 23:10

MamlajdaD: Já bych se kombinaci vaření/pečení nebránila....hezký nízký špalík bůčku bez kůže povařím tak 45 minut v osolené vodě, popatlám důkladně směsí třeného česneku, mleté uzené papriky a feferonkové pasty nebo lépe schirachy, utáhnu do dvojitého alobalu a dám ještě na hodinku do trouby na 150 stupňů. Po vychladnutí přebalím do čistého alobalu a dám do lednice aspoň na 12 hodin. Podávám nakrájené na plátky s čerstvým chlebem a okurkou...:-8

MamlajdaD MamlajdaD

21. 1. 2020 00:50

cekrops: Koleno také nepředvářím, a tenhle recept mně také trochu vrtal v hlavě. ;-):-8 Ale pikantně marinovaný vařený bůček balený v alobalu asi známe všichni. Takže tohle je spíš taková pečená varianta téhož, myslím, že to pečení tomu (oproti jen vařenému bůčku) dodá další chuť. No možná to zkusím, bůček mám ráda a zrovna se mi ho kus nudí v lenici. ;-) Zdravím!:-K:-K

mika59 mika59

20. 1. 2020 23:16

cekrops: Omlouvám se už jsem to opravila, chyběla mi tam část věty..Ale to předvaření je jiné a jiná chuť..Však je to o té různé úpravě..jinak by nebylo třeba kuchařských knih. Taky mám ráda pomalé pečení i vaření..díky za názor..;-)

cekrops cekrops

20. 1. 2020 23:10

Vařit 2 hodiny v hodně vroucí vodě.?.... jako jo ...Asi bude měkké a možná chytne i chuť koření z vývaru......Ale svoji masovou chuť předá do vývaru a zbude z něho jen na pohled hezký ochucený kousek hmoty - masa ...Ale bez chuti masa....(pokud nepočítám chuť marinády). To je jako s vepřovým kolenem. Kdysi se jeden můj kolega z práce chlubil jak napřed koleno povaří v papiňáku a potom až upeče. Když jsem mu poradil že se má na nějaké předváření vybodnout a raději zvolna péct , tak se mě vysmál....Ale jen do té doby , než toto mé pomalé pečení vyzkoušel ..... Už to nedělá jinak....;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vařený buček marinovany vařený bůček v alobalu pomalu vařený bůček peceny bucek v alobalu pečený bůček předvařit marinovaný vareny bůček bůček vařený a pečený v troubě veprovy bucek vareny i pečený v troubě vereny peceny bucek vaření z bůčku nízký bůček recept ovařený pečený bůček pozvolna pečený bůček s medem vařené koleno a bůček recept vařený buček marinovany v alobalu česnek paprikový pečený bůček z papiňáku bůček 12 hodin v troube recepty vepřový bůček vařený ma se bucek pred pecenim povarit vařený buček do alobalu

Suroviny: bůček, cibule, česnek, pepř celý, koření nové koření, bobkový list, olej, med, omáčka sojová, hořčice, paprika sušená sladká, česnek sušený, paprika sušená pálivá, sůl, pepř mletý

TopRecepty.cz

Bůček předem vařený a pečený

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zZyy