Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 278 kJ / 1 261 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,21 g |
| Tuky | 125,36 g |
| Vláknina | 7,68 g |
| Cholesterol | 111 mg |
| Sodík | 500 mg |
| Sůl | 1,20 g |
| Sacharidy | 23,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Roštěnky na okrajích naklepeme, osolíme a na rozpáleném sádle po obou stranách opečeme.
Krok 2: Přendáme na mísu a přikryjeme aby nevychladly.
Krok 3: Na tuku po roštěnkách osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, slaninu, kapii, podlijeme vývarem, vložíme roštěnky a pod pokličkou dusíme doměkka.
Krok 4: Hotové vyjmeme, zbylou šťávu zaprášíme hladkou moukou, povaříme a přecedíme.
Krok 5: Dochutíme citrónovou šťávou, solí, můžeme přidat i trošku vegety nebo worcesteru. Takto upravenou omáčku přelijeme na roštěnky. Jako přílohu podáváme rýži nebo brambory.
Zveřejněno 18. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Starodávné roštěnky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vDM
Moje poznámka
Starodávné roštěnky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vDM
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 20 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 21 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 22 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 23 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 1 hodinou
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 1 hodinou
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 1 hodinou
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 1 hodinou
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 3 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 4 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 4 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 5 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 5 hodinami
Tématické fráze:
kančí maso recepty,
roštěnky recept,
kanci rostena,
kančí roštěnky,
příprava roštěnek,
rostenky,
příprava roštěnky,
jak dlouho dusit hovězí,
jak dlouho dusit hovězí maso,
roštěná z kančího masa,
jak dlouho dusit rostenky,
výborné roštěnky,
roštěná recept,
roštěnky s rýži,
roštěnky z kančího masa,
recepty z kančího masa roštěná,
kanči roštena omačka recept,
hovezi rostenky s ryzi,
roštěnka s rýži,
kančí roštěnka
Suroviny:
roštěná hovězí,
sádlo,
cibule,
slanina,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
sůl,
pepř,
kapie,
vývar masový
Komentáře (5)