Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 278 kJ / 1 261 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,21 g |
Tuky | 125,36 g |
Vláknina | 7,68 g |
Cholesterol | 111 mg |
Sodík | 500 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 23,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Roštěnky na okrajích naklepeme, osolíme a na rozpáleném sádle po obou stranách opečeme.
Krok 2: Přendáme na mísu a přikryjeme aby nevychladly.
Krok 3: Na tuku po roštěnkách osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, slaninu, kapii, podlijeme vývarem, vložíme roštěnky a pod pokličkou dusíme doměkka.
Krok 4: Hotové vyjmeme, zbylou šťávu zaprášíme hladkou moukou, povaříme a přecedíme.
Krok 5: Dochutíme citrónovou šťávou, solí, můžeme přidat i trošku vegety nebo worcesteru. Takto upravenou omáčku přelijeme na roštěnky. Jako přílohu podáváme rýži nebo brambory.
Zveřejněno 18. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Starodávné roštěnky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vDM
Moje poznámka
Starodávné roštěnky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vDM
Nejnovější recepty
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 3 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 6 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 6 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 6 hodinami
Bramborovo-cuketový bramborák plněný hermelínem
Přidáno před 6 hodinami
Rajčatový salát se šunkovým salámem a Camembertem
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice s rajčaty, vejci a tofu
Dede. před 5 hodinami
Kynutý ovocný koláč s tvarohem
Tynaja před 6 hodinami
Sněhový rybízový koláč
Gablik před 6 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
ilonkakulisek před 6 hodinami
Fofr broskvový koláč
GumovaKachnicka před 7 hodinami
Brokolice s Nivou
Dede. před 7 hodinami
Švestkový koláč kynutý-nekynutý
slunecnice666 před 8 hodinami
Buřtguláš
Rosiwannabe před 8 hodinami
Mirabelková marmeláda
vojfrancezska před 9 hodinami
Mirabelkový sirup
vojfrancezska před 10 hodinami
Tématické fráze:
kančí maso recepty,
roštěnky recept,
kanci rostena,
kančí roštěnky,
příprava roštěnek,
rostenky,
příprava roštěnky,
jak dlouho dusit hovězí,
jak dlouho dusit hovězí maso,
roštěná z kančího masa,
jak dlouho dusit rostenky,
výborné roštěnky,
roštěná recept,
roštěnky s rýži,
roštěnky z kančího masa,
recepty z kančího masa roštěná,
kanči roštena omačka recept,
hovezi rostenky s ryzi,
roštěnka s rýži,
kančí roštěnka
Suroviny:
roštěná hovězí,
sádlo,
cibule,
slanina,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
sůl,
pepř,
kapie,
vývar
Komentáře (5)