Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 202 kJ / 3 872 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 292,37 g |
Tuky | 108,49 g |
Vláknina | 71,42 g |
Cholesterol | 2,60 g |
Sodík | 8,45 g |
Sůl | 20,18 g |
Sacharidy | 398,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sekaná:
Nejdřív připravte křepelčí vajíčka. Dejte je do studené vody, přiveďte k varu a vařte čtyři minuty. Poté prudce ochlaďte a hned oloupejte – mají pevnou skořápku a tuhou blánu pod ní a jenom takhle je oloupete beze ztrát. Omyjte červenou papriku a nakrájejte ji na dlouhé tenké proužky. Krok 2: Nakrájejte starší housky na kostičky a navlhčete je mlékem. Do velké mísy dejte mleté maso, řádně ho osolte a přidejte všechno koření. Vyhrňte si rukávy, ruce opláchněte v ledové vodě a maso pořádně propracujte. Vyždímejte namočené pečivo a spolu s vejci a prolisovaným česnekem je přidejte k masu. Krok 3: Předehřejte troubu na 180 stupňů. Připravte arch papíru na pečení a potřete ho olejem. Masovou směs dejte na papír a rukama vytvořte pravidelný obdélník vysoký asi jeden centimetr. Krok 4: Plát masového těsta potřete hořčicí, asi pět centimetrů od delšího kraje, který je blíž u vás, vyskládejte vejce jedno za druhé po celé délce budoucí rolády. Vejce podepřete proužky červené papriky a okurky. Krok 5: Pomocí papíru na pečení smotejte roládu. Prvním záhybem překryjte řadu vajec a papriky a dál motejte až ke konci. Pořádně utahujte. Přesuňte roládu na pekáč spojem dolů. Podlijte šišku 2-3 dl vody podle velikosti pekáče, zakryjte a dejte péct do předehřáté trouby. Krok 6: Pečte zakryté přibližně 45 minut, poté odkryjte, sekanou přelijte výpekem a dopečte asi 15 minut do barvy. Krok 7: Bramborový salát:
Uvaříme brambory ve slupce, necháme je vychladnout a oloupané je nakrájíme na drobné kostičky do větší mísy.
Dále uvaříme mrkev do poloměkka, vajíčka na tvrdo, na drobno nakrájíme a i s hráškem dáme do mísy. Okurky nakrájíme nadrobno a nálev necháme zatím stranou. Krok 8: Dochutíme solí a pepřem, vše promícháme a přidáme majolku, jogurt a 1-2 lžíce polotučné hořčice podle chuti. Na závěr lák z okurek (1-2 dl), postupně rozlíváme do mísy a vše důkladně promícháme. Krok 9: Ideální je nechat odležet salát v míse den v lednici, aby se pěkně uležel, druhý den ochutnat a když tak ještě dochutit solí a pepřem.
Nejdřív připravte křepelčí vajíčka. Dejte je do studené vody, přiveďte k varu a vařte čtyři minuty. Poté prudce ochlaďte a hned oloupejte – mají pevnou skořápku a tuhou blánu pod ní a jenom takhle je oloupete beze ztrát. Omyjte červenou papriku a nakrájejte ji na dlouhé tenké proužky. Krok 2: Nakrájejte starší housky na kostičky a navlhčete je mlékem. Do velké mísy dejte mleté maso, řádně ho osolte a přidejte všechno koření. Vyhrňte si rukávy, ruce opláchněte v ledové vodě a maso pořádně propracujte. Vyždímejte namočené pečivo a spolu s vejci a prolisovaným česnekem je přidejte k masu. Krok 3: Předehřejte troubu na 180 stupňů. Připravte arch papíru na pečení a potřete ho olejem. Masovou směs dejte na papír a rukama vytvořte pravidelný obdélník vysoký asi jeden centimetr. Krok 4: Plát masového těsta potřete hořčicí, asi pět centimetrů od delšího kraje, který je blíž u vás, vyskládejte vejce jedno za druhé po celé délce budoucí rolády. Vejce podepřete proužky červené papriky a okurky. Krok 5: Pomocí papíru na pečení smotejte roládu. Prvním záhybem překryjte řadu vajec a papriky a dál motejte až ke konci. Pořádně utahujte. Přesuňte roládu na pekáč spojem dolů. Podlijte šišku 2-3 dl vody podle velikosti pekáče, zakryjte a dejte péct do předehřáté trouby. Krok 6: Pečte zakryté přibližně 45 minut, poté odkryjte, sekanou přelijte výpekem a dopečte asi 15 minut do barvy. Krok 7: Bramborový salát:
Uvaříme brambory ve slupce, necháme je vychladnout a oloupané je nakrájíme na drobné kostičky do větší mísy.
Dále uvaříme mrkev do poloměkka, vajíčka na tvrdo, na drobno nakrájíme a i s hráškem dáme do mísy. Okurky nakrájíme nadrobno a nálev necháme zatím stranou. Krok 8: Dochutíme solí a pepřem, vše promícháme a přidáme majolku, jogurt a 1-2 lžíce polotučné hořčice podle chuti. Na závěr lák z okurek (1-2 dl), postupně rozlíváme do mísy a vše důkladně promícháme. Krok 9: Ideální je nechat odležet salát v míse den v lednici, aby se pěkně uležel, druhý den ochutnat a když tak ještě dochutit solí a pepřem.
Zveřejněno 12. 4. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plněná sekaná roláda s bramborovým salátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D39K
Moje poznámka
Plněná sekaná roláda s bramborovým salátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D39K
Nejnovější recepty
Vepřové plátky pečeně v pikantní směsi
Přidáno před 1 hodinou
Marinované kotlety s koriandrem
Přidáno před 21 hodinami
Makový dortík
Přidáno před 21 hodinami
Grilované maso v černém pivu
Přidáno před 21 hodinami
Ledvinky na špeku
Přidáno před 21 hodinami
Tagliatelle se zeleninou
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec na ajvaru
mertice před 46 minutami
Karamel
Kristynanelly před 2 hodinami
Borůvkový táč
PavelR před 3 hodinami
Meruňkový koláč
Majkas před 3 hodinami
Kynuté koláčky staročeské
Jana.Vernerova před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
monikacekcl před 3 hodinami
Panenka na žampionech a sušených rajčatech
knihomolka před 4 hodinami
Gulášové krůtí plátky na houbách
Jan Nemec před 4 hodinami
Panenka plněná nivou a sušenými rajčaty
Grinchch2010 před 4 hodinami
Domácí kmínový chleba
jarda.vcela před 4 hodinami
Tématické fráze:
recept sekaná roláda,
plnena sekana recepty
Suroviny:
míchané mleté maso,
houska,
mléko,
vejce,
sůl,
kmín drcený,
pepř,
bazalka čerstvá,
česnek,
strouhanka,
hořčice dijonská,
vajíčka křepelčí,
paprika čerstvá červená,
okurky sterilované,
brambory,
mrkev,
hrášek,
okurka čerstvá,
vejce,
jogurt,
majolka,
pepř,
sůl,
hořčice
Komentáře (1)