Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 508 kJ / 2 034 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 236,37 g |
| Tuky | 73,34 g |
| Vláknina | 20,29 g |
| Cholesterol | 736 mg |
| Sodík | 1,83 g |
| Sůl | 4,00 g |
| Sacharidy | 81,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso den předem nasolíme, opepříme a potřeme česnekem. Zakápneme olejem a přikryté uložíme do lednice. Druhý den svážeme potravinářským provázkem, aby drželo tvar. Položíme na nakrájenou cibuli a krkovici do pekáčku.
Krok 2: Poprášíme kmínem, podlijeme pivem a dáme odkryté do trouby na 220 st. na 10-15 minut. Poté zakryjeme, snížíme teplotu na 160 st. a podle potřeby dolijeme vývar. Pečeme do měkka cca 2 hodiny. V polovině maso otočíme a průběžně poléváme výpekem.
Krok 3: Mezitím nakrájíme cibuli nadrobno a na kousku sádla orestujeme. Vsypeme cukr a necháme zkaramelizovat. Zalijeme vínem nebo pivem, octem a necháme odvařit. Přidáme zelí i s nálevem a bramboru nastrouhanou najemno. Vaříme doměkka. Před koncem vaření vmícháme brusinky a zelí dochutíme solí nebo octem.
Krok 4: Maso po upečení necháme 10-15 odpočinout a odstraníme provázek. Krájíme na plátky a podáváme se zelím a knedlíky. Já zvolila bramborovo-rohlíkové.
Zveřejněno 14. 4. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová plec pečená na pivu s brusinkovým zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z7V5
Moje poznámka
Vepřová plec pečená na pivu s brusinkovým zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z7V5
Nejnovější recepty
Ostrá masová směs s rýží
Přidáno před 6 hodinami
Palačinky s dušenými jablky
Přidáno před 8 hodinami
Brokolicové karbanátky
Přidáno před 11 hodinami
Bramborová kaše s mrkví
Přidáno před 12 hodinami
Knedlíčky gyoza
Přidáno před 12 hodinami
Krůtí prsa s kokosovým mlékem a špenátem
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Topinka s ostrou játrovou směsí
Sahula před 1 hodinou
Krémové smetanové rizoto s hlívou ústřičnou
dandelion.z před 3 hodinami
Makovec IV.
Jandulka18 před 3 hodinami
Marinovaná krkovice s pečenými brambory a česnekem
Trol60 před 4 hodinami
Rychlé, lehké a levné palačinky
Merylas před 4 hodinami
Pomazánka z nivy
Kajkajak před 5 hodinami
Kuřecí řízek
Lida.Rose před 7 hodinami
Luxusní francouzský toustový chléb
boomgo před 7 hodinami
České kynuté buchty
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 9 hodinami
Suroviny:
plec vepřová,
cibule,
česnek,
sádlo,
pivo světlé,
vývar,
krkovice uzená,
sůl,
pepř,
kmín mletý,
zelí sterilované červené,
cibule,
sádlo,
víno červené,
brambory,
marmeláda brusinková,
ocet,
cukr třtinový,
sůl,
pepř
Komentáře (2)