Svěží letní salát
Svěží a křupavý letní salát připravíme z jemně nastrouhané zeleniny, uzeného sýra a drobně pokrájené šunky. Salát ochutíme majonézou, solí, pepřem a česnekem, jeho chuť zajímavě doplní jemně nastrouhané jablko. Podáváme s čerstvým pečivem.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 954 kJ / 945 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,19 g |
Tuky | 14,68 g |
Vláknina | 50,31 g |
Cholesterol | 183 mg |
Sodík | 2,45 g |
Sůl | 5,10 g |
Sacharidy | 99,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Velmi jemně nastrouháme zelí, mrkev a celer. Nadrobno nakrájíme ostatní suroviny, pouze sýr nastrouháme na větších slzách.
Krok 2: Všechny tyto suroviny dáváme do mísy a zatím bez majonézy je mezi sebou promícháme. Pak přidáme majonézu, tu lehce posypeme mletým pepřem, troškou soli a prolisovaným česnekem. Smícháme, až se vše spojí.
Krok 3: Necháme chvilku odležet a můžeme podávat, nejlépe s pečivem nebo i bez.
Zveřejněno 17. 6. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Svěží letní salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M3xR
Moje poznámka
Svěží letní salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M3xR
Nejnovější recepty
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 14 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 16 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 16 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 17 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 17 hodinami
Domácí kečup z trouby (méně pracný)
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketová buchta
mamina58 před 9 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 11 hodinami
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 12 hodinami
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 13 hodinami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 13 hodinami
Papriková pasta
lpinkas@seznam.cz před 14 hodinami
Houbové rizoto
Konstantin. před 14 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Konstantin. před 14 hodinami
Vepřová pečeně s batáty, cibulí a jablkem
Konstantin. před 14 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mici76@seznam.cz před 14 hodinami
Suroviny:
zelí,
bulva celerová,
mrkev,
kapie,
cibulka lahůdková,
jablko,
šunka,
koliba,
česnek,
sůl,
pepř bílý,
majonéza
Komentáře (7)
Vůbec nevím proč se mi vybavil "vrstvený salát".... tohle by šlo taky vrstvit....
Ale určitě to bude moc dobré, kombinace čerstvý a sterilovaný celer