Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 038 kJ / 487 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,53 g |
| Tuky | 22,80 g |
| Vláknina | 11,42 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 5,15 g |
| Sůl | 12,30 g |
| Sacharidy | 56,99 g |
Postup přípravy
Krok 1: Lilek nakrájíme na silnější kolečka, osolíme a necháme vypotit. Otřeme papírovou utěrkou a nakrájíme na kostky.
Do hluboké rozehřáté pánve dáme olej, nasekanou cibuli a zpěníme. Přidáme rozmáčknuté a nasekané stroužky česneku a jemně nasekaný zázvor, promícháme, minutku restujeme a přidáme kostky lilku, podlijeme trochou (50 ml) vody a dusíme cca 5 minut. Krok 2: Přidáme omáčky, krém, ocet i cukr a dle potřeby podlijeme vodou, Podusíme ještě 3-5 minut a zahustíme solamylem, rozmíchaným v množství vody 50-100 ml, podle toho, kolik chceme omáčky. Podle chuti zastříkneme chilli olejem. Nakonec přidáme scezené bambusové výhonky nakrájené na menší kousky, již nevaříme, jen prohřejeme, aby výhonky dodaly ten správný křupavý element. Krok 3: Podáváme s rýží, lehce posypané cibulkovou natí a snítkou koriandru.
Do hluboké rozehřáté pánve dáme olej, nasekanou cibuli a zpěníme. Přidáme rozmáčknuté a nasekané stroužky česneku a jemně nasekaný zázvor, promícháme, minutku restujeme a přidáme kostky lilku, podlijeme trochou (50 ml) vody a dusíme cca 5 minut. Krok 2: Přidáme omáčky, krém, ocet i cukr a dle potřeby podlijeme vodou, Podusíme ještě 3-5 minut a zahustíme solamylem, rozmíchaným v množství vody 50-100 ml, podle toho, kolik chceme omáčky. Podle chuti zastříkneme chilli olejem. Nakonec přidáme scezené bambusové výhonky nakrájené na menší kousky, již nevaříme, jen prohřejeme, aby výhonky dodaly ten správný křupavý element. Krok 3: Podáváme s rýží, lehce posypané cibulkovou natí a snítkou koriandru.
Zveřejněno 22. 6. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Černý lilek s bambusovými výhonky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gmEj
Moje poznámka
Černý lilek s bambusovými výhonky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gmEj
Nejnovější recepty
Bílkové řezy s kandovaným ovocem
Přidáno před 1 hodinou
Křepelka s karamelizovanou zeleninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 7 hodinami
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno 12. 12. 2025 14:00:02
Likérové kávy
Přidáno 12. 12. 2025 09:00:02
Lískooříškové kuličky
Přidáno 12. 12. 2025 08:00:02
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno 12. 12. 2025 07:01:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuličky z medového těsta
David Machalec před 5 minutami
Kuře neskutečně dobré
Vaha 1972 před 8 minutami
Domácí laskonky aneb: Křehké bílkové pokušení
Marire před 9 minutami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Ashelin před 25 minutami
Křenová omáčka
Pavel M před 34 minutami
Kuřecí játra s kukuřicí v rajčatech
Gabi277 před 57 minutami
Kuřecí směs na hořčici s medem
Danoouch před 1 hodinou
Vepřová játra koloniála Jíry
Olympus před 1 hodinou
Vanilkové rohlíčky (bez vajec)
Cerpes před 2 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
LenkaF. před 2 hodinami
Suroviny:
lilek,
olej olivový,
cibule,
česnek,
zázvor čerstvý,
omáčka sojová,
krém balsamico,
omáčka chilli sladká,
cukr,
sůl,
ocet rýžový,
solamyl,
olej chili,
bambusové výhonky sterilované
Komentáře (1)