Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablková pomazánka

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ludmila B Ludmila B

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 988 kJ /
3 343 kcal
Bílkoviny27,50 g
Tuky62,70 g
Vláknina67,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 79 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy633,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablka očistíme, oloupeme a zbavíme jadřinců. Nastrouháme nebo nakrájíme na menší kousíčky, vložíme do hrnce
spolu s vodou a polovinou celkového množství cukru a povaříme do poloměkka. Poté rozmixujeme dohladka, přidáme zbytek cukru, vanilku, kakao,rozlámanou čokoládu a na mírném ohni mícháme, pokud se čokoláda nerozpustí. Používáme podobně jako marmeládu nebo jako alternativu místo Nutelly, třeba na palačinky. Velmi chutné.

Zveřejněno 2. 8. 2020

Poznámka autorky Ludmila B

Zdroj: Lidové noviny z července 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablková pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gmok

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablková pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gmok

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Jelikož se urodilo hodně letních jablek, tak jsem zase po nějaké době udělala tuto pomazánku, známou spíše jako jablkovou nutelu. Pro delší uchování ji ještě v menších skleničkách steriluji. :-K

Suroviny:
jablko, kakao, voda, cukr vanilkový, čokoláda hořká, cukr krupice

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu