Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 727 kJ / 413 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,28 g |
| Tuky | 20,47 g |
| Vláknina | 22,29 g |
| Cholesterol | 63 mg |
| Sodík | 268 mg |
| Sůl | 0,63 g |
| Sacharidy | 32,86 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěné, omyté a nakrájené houby dáme vařit do hrnce (můžeme přidat trošku octa). Krátce povaříme, houby scedíme přes sítko a řádně propláchneme studenou vodou. Hrnec vypláchneme a naplníme novou čerstvou vodou. Toto opakujeme ještě 2x. Poté houby dáme stranou. Do hrnce dáme 300-400 ml nové čerstvé vody.
Krok 2: Oloupeme cibuli, nakrájíme na hrubo, přivedeme vodu v hrnci k varu a dáme do něj cibuli, nové koření, pepř, bobkové listy a bujón nebo Podravku. Vaříme 20 minut.
Krok 3: Poté vývar scedíme přes sítko, do vývaru přidáme houby a vaříme dalších 25-30 minut.
Krok 4: Do hrnečku dáme smetanu, cukr, některé zahušťovadlo a trochu studené vody. Řádně promícháme a přidáme k houbám. Provaříme za stálého míchání dalších 10 minut.
Zveřejněno 26. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houbová omáčka z tvrdých hub
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1JRP
Moje poznámka
Houbová omáčka z tvrdých hub
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1JRP
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 8 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 8 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 13 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 19 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Okoun mořský na sumahu
Kajkajak před 3 hodinami
Domácí piškoty
Marjet před 5 hodinami
Rychlá ořechová náplň do cukroví
zvon23 před 7 hodinami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 8 hodinami
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 8 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 8 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 8 hodinami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 8 hodinami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 9 hodinami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 9 hodinami
Suroviny:
houba hřib,
smetana zakysaná,
cibule,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř,
bujón zeleninový,
cukr,
mouka hladká,
jíška,
houby sušené
Komentáře (14)
Takto jsem je dělal už vícekrát a je to velmi dobrý způsob. Nic neodchází do odpadu, neb v houbách toho stejně moc není... Např. lišky v sobě nemají takřka nic, a pokud by se po opuštění trávicí soustavy omyly a znovu použily, vyšlo by to úplně nastejno...
Kdyz je takto priravite, je v podstate uplne jedno, zda jite varene slupky z brambor nebo houby
Za tykání se omlouvám, je to tady jaksi zvykem, pokud jste si nevšiml, a ostatně i na jiných webech o kulinaření...
Přeji Vám ,aby se Vám tady na TOPkách líbilo, já Vás rozhodně dotazy obtěžovat nebudu. Hezký večer.
Např. tady: www.mimibazar.cz/recept.php?id=8002
Já třeba naopak nekomentuji jiné recepty, protože každý má právo napsat ten svůj, a prostě je to jeho recept.
Já se jen divím, že tedy mé recepty čtete, když Vám připadají takové hrozné. Asi nemáte co dělat...
A také nevím nic o tom, že bychom si tykali...
Ano, každý máme své recepty, ale tady mě fakt zajímá PROČ....