Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 398 kJ / 2 246 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 57,98 g |
| Tuky | 57,67 g |
| Vláknina | 16,32 g |
| Cholesterol | 45 mg |
| Sodík | 4,01 g |
| Sůl | 10,00 g |
| Sacharidy | 365,66 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na kvásek rozpustíme v troše vody cukr a droždí, přimícháme 1-2 lžíce mouky (vše z odváženého, přichystaného množství) a v teple místnosti necháme asi 20 minut kynout. K hotovému kvásku přidáme zbytek surovin a uhněteme pružné těsto, které bude asi 45-60 minut kynout.
Krok 2: Vykynuté těsto na vále propracujeme a rozdělíme kusy podle toho, co z těsta chceme upéct (veky, bagety, bulky, rohlíky). Vytvarované pečivo na plechu necháme vykynout, potřeme vodou nebo rozšlehaným vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě.
Zveřejněno 22. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nejobyčejnější slané těsto se sádlem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kp5r
Moje poznámka
Nejobyčejnější slané těsto se sádlem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kp5r
Nejnovější recepty
Vepřová roláda plněná houbami a slaninou, celerové pyré
Přidáno před 10 hodinami
Plněné bramborové knedlíky škvarky a houbami
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí kousky se smetanovým špenátem
Přidáno před 15 hodinami
Husí stehna s jablky
Přidáno před 17 hodinami
Čočková polévka s nočky a párkem
Přidáno před 17 hodinami
Fazolová polévka podle tatínka
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Martinské rohlíčky
boomgo před 55 minutami
Hovězí svíčková na smetaně
JirkaB před 6 hodinami
Sachr dort z jablek
KristinaT před 6 hodinami
Tiramisu roláda s Mascarpone
agibail před 7 hodinami
Zapečené brambory se smetanou a kuřecím masem
Kajkajak před 8 hodinami
Cikánská pečeně z hovězího masa
L.Botosova před 9 hodinami
Langoše z jogurtu
Lucie Hertlova před 10 hodinami
Cuketová polévka
Kajkajak před 11 hodinami
Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
Jitinka před 11 hodinami
Suroviny:
voda,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
cukr,
sůl,
sádlo,
droždí čerstvé
Komentáře (19)
No, nezanedbáme-li velikost odměrky a i kdybychom počítali s meniskem kapaliny, pak je vážení rozhodně přesnější
Ale avšak: "Šedivá je teorie, zelený strom života"