Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 841 kJ / 1 396 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,24 g |
Tuky | 81,76 g |
Vláknina | 24,84 g |
Cholesterol | 237 mg |
Sodík | 2,06 g |
Sůl | 5,00 g |
Sacharidy | 71,94 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oloupejte cibule, rozpulte je a nakrájejte na tenké plátky. V hrnci rozehřejte přepuštěné máslo. Cibuli restujte při nižší teplotě dokud nebude podušená dosklovita, občas ji zamíchejte.
Krok 2: Vmíchejte cukr a nechte cibuli zkaramelizovat. Poté přidejte sůl, pepř, 3 snítky tymiánu, bobkové listy a zalijte vínem. Zredukujte a pak zalijte vývarem. Vařte asi 20 minut.
Krok 3: Mezitím bagety nakrájejte na větší plátky a orestujte na přepuštěném másle z obou stran dozlatova. Přendejte na plech, navrch rozdělte zbývající tymián a zasypte nastrouhaným sýrem.
Krok 4: Plech dejte do trouby na horní gril a pečte při 200 °C, dokud se sýr nerozteče. Hotovou cibulačku ještě dochuťte solí a pepřem. Rozdělte do misek a při podávání ozdobte zapečenými bagetami.
Zveřejněno 20. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Francouzská cibulová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jo8y
Moje poznámka
Francouzská cibulová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jo8y
Nejnovější recepty
Minimuffinky
Přidáno před 6 minutami
Zapékané pirohy
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
Přidáno před 4 hodinami
Vepřová panenka plněná slaninou a nivou, smetanový pórek.
Přidáno před 5 hodinami
Husí prsa s bramborovo-hráškovým pyré
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí sendvič
Přidáno před 10 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží jahodový dort
Lauri74 před 18 minutami
Jablečný koláč s ovesnými vločkami
Nikola73 před 35 minutami
Chleba s vajíčkem - snídaně nebo večeře
bobnak před 56 minutami
Kedlubny v sýrovém těstíčku
Sahula před 58 minutami
Provensálská vepřová kýta
Monkrizova před 1 hodinou
Ovocný jogurťák
danila před 2 hodinami
Macecha řezy
lenulenka1. před 2 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
vaja1 před 3 hodinami
Tvarohové řezy, velmi šťavnaté
Vladka321 před 3 hodinami
Suroviny:
cibule červená,
ghee,
cukr třtinový,
pepř,
tymián čerstvý,
bobkový list,
víno bílé suché,
vývar slepičí,
bageta,
sýr
Komentáře (6)
Kázala mi před lety jedna Francouzka, že na rozdíl od našich cibulaček se ta jejich dělá z dosklovita podušené cibule...
No, ale podle obrázku mi stejně cibule moc dohněda nepřijde