Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chléb ze sušeného kvásku

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 100 minut+kynutí těsta

100 minut+kynutí těsta

21. 11. 2020 21:36

Suroviny

Porce: podle velikosti nakrájených kousků

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 234 kJ / 1 968 kcal
Bílkoviny61,53 g
Tuky9,30 g
Vláknina21,88 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,41 g
Sůl16,00 g
Sacharidy398,63 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Do těsta přidávám loupaná slunečnicová semínka, loupaná dýňová semena a lněná semínka, ale až po vykynutí. Máme to moc rádi.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jaromira18 Jaromira18

24. 11. 2020 09:47

Anna Kocikova: Moc děkuji, když upeču chleba, první krajíce také máme rádi vlahé a samotné.:-K:-K:-K

Anna Kocikova Anna Kocikova

23. 11. 2020 20:14

Chleba vypadá velice hezky:-KJá osobně mám moc ráda i čerstvý krajíc jen tak,osolený,bez ničeho:-8

Jaromira18 Jaromira18

23. 11. 2020 09:35

zdenka.s: Udělala jste mi moc velkou radost a moc si přeji, aby vám chutnal. Já také pořád moc ráda zkouším jiné chleby.Moc a moc děkuji.:-K:-K:-K:-K

zdenka.s zdenka.s

22. 11. 2020 18:56

Jaromíra18 : moc děkuji za rady ,budu se jich držet a taky těch mouk , naštěstí obě mám :-) a snad bude tak krásný jako ten Váš :yes: dobrý bude určitě. :yes:

Jaromira18 Jaromira18

22. 11. 2020 18:44

zdenka.s: Moc děkuji. Určitě jestli máte pekárnu, jak říká moje sestra ta jí má, těsto z ní má nádherné. Já než těsto propracuji ručně do podoby co chci, tak to chvíli dá. U tohoto chleba jsou dobré sušené kvasnice, chuťově než čerstvé.:-K:-K:-K

zdenka.s zdenka.s

22. 11. 2020 17:11

Jaromíra18 : děkuji za recept :-K. kvásek jsem dostala a nevěděa ,kam a jak použít , tak teď už vím :-) šlo by využít pekárnu ,aspoň na těsto ?

Dajda Dajda

22. 11. 2020 16:05

Jaromira18: Takhle jsem to nemyslela. ;-) Lidi určitě více pečou buchty, koláče nebo dorty, ale kdo se dá do pečení chleba, tak určitě častěji peče chleba než jiné pečivo. Zvláště když pěstujete kvásek, tak je potřeba upéci chleba ideálně jednou za 7 až 10 dní, maximálně za 2 týdny, ale to už je dost kyselý, takže pak je lepší oživit ho, i když nepečete.

Jaromira18 Jaromira18

22. 11. 2020 15:24

Dajda: Ne nebyl to přiblblý názor. Já sama si zde moc ráda čtu recepty. Myslím si , že v rodinách se více pečou buchty než chleba, ale to je pouze můj názor. :-K:-K:-K

Jaromira18 Jaromira18

22. 11. 2020 14:55

Eja57: Ne není to přiblblí dotaz. Omega je 100% rostlinný tuk, vymazávám si s ní formu pod pečící papír, je oproti sádlu lepší, je tuhý a papír drží k formě hezky přilepený se sádlem a máslem ne. .Pak jsem ho vytřela voňavým ochuceným olejem.:-K:-K

Dajda Dajda

22. 11. 2020 14:32

Eja57: Jaromíra18: Já myslím, že to určitě nebyl přiblblý dotaz a diskuse třeba někomu pomůže pustit se do vlastního pečení chleba. Zpočátku se většina pekařů nejspíš přesně drží receptu a když se zajede, tak tu něco změní, tam něco přidá. Chleba se peče nepochybně častěji než buchty, tak je prostor pro obměňování.

Eja57 Eja57

22. 11. 2020 14:21

Tak jsem se styděla za svůj asi přiblblý dotaz:omg: aaale...jsem tady asi rozproudila hezkou diskuzi, a tak jsem nakonec ráda:-K

Jaromira18 Jaromira18

22. 11. 2020 13:32

tejaja: Chléb jsem pekla dvakrát za sebou, abych si byla jistá, že je dobrý než ho sem dám. Mouku kupuji, jen tu dobrou, na mouce hodně záleží. Receptů z domácího kvásku je tu hodně, proto jsem ho sem dala i s očekáváním , že si znovu popovídám, ale to já moc rada.:-K:-K:-K

Jaromira18 Jaromira18

22. 11. 2020 13:25

Dajda: Já dělám s živého kvásku chléb také, nemá chybu, ale ráda zkouším občas i jiné. Tento chleba je dobrý a je pro ty co ho nemají a musí si ho koupit.:-K:-K:-K

Dajda Dajda

22. 11. 2020 13:05

Jaromira18: Tak to já jsem opak, nebo vychytávám už 7 let! :-D Nám naopak vyhovuje, když je každý chleba trošku jiný. Ono stejně platí i tady, že dvakrát do stejné řeky nevstoupíš! Už jen proto, že kvásek je pokaždé trochu jiný, záleží na tom, jak často se peče. Myslím živý kvásek, který už 7 let pěstuju a jezdím s ním i na chalupu! :-O:-Q

tejaja tejaja

22. 11. 2020 11:37

Pečiem chlieb s kváskom aj s droždím, kedy ako. A múku si objednávam priamo z mlyna v 5 kg plátenom vrecku, hotové zmesi nechcem. Kupujem pohánkovú, žitnú, celozrnnú a grahamovú. A chleby striedam, kedy ma aký napadne. Pekáreň mi odišla, takže pečiem v rúre. Chlebík je vždy iný, podľa druhov múky, ale dobrý. Je to pravda, treba si pečenie chleba vychytať. ;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: mouka hladká, mouka celozrnná, kvas žitný, kvasnice sušené, cukr moučkový, sůl, kmín drcený, voda

TopRecepty.cz

Chléb ze sušeného kvásku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wGkr