Krémešníčky
Křehké krémešníčky z listového těsta, s lahodným krémem a šlehačkou, budou hitem u nedělní poobědové kávy. V ústech se lehce rozplynou a zbyde po nich jen příjemná vanilková chuť.
Suroviny pro 1 plech
32 ks
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 480 kJ / 1 549 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 69,20 g |
| Tuky | 45,60 g |
| Vláknina | 1,20 g |
| Cholesterol | 1,10 g |
| Sodík | 1,20 g |
| Sůl | 2,84 g |
| Sacharidy | 214,80 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 10. 1. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krémešníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Myrm
Moje poznámka
Krémešníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Myrm
Nejnovější recepty
Vánoční oplatky
Přidáno před 16 hodinami
Medové kuličky
Přidáno před 17 hodinami
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 18 hodinami
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno před 19 hodinami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční cukroví
fragolina před 5 hodinami
Brambory s vůní mandlí
Fitulka před 9 hodinami
Bílkový chlebíček s kandovaným ovocem
Ututatise před 10 hodinami
Poctivá vánočka
metrix7 před 10 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Slavista62 před 11 hodinami
Krkovička z trouby
Sahula před 11 hodinami
Těsto na perníčky - hned měkké
habis před 11 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
AlienkaKalousova před 11 hodinami
Domácí laskonky aneb: Křehké bílkové pokušení
milhausz1984 před 11 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
busy_dad před 12 hodinami
Suroviny:
těsto listové,
vejce,
mléko,
pudink vanilkový,
cukr krupice,
vejce,
sůl,
smetana ke šlehání,
ztužovač,
cukr moučkový
Komentáře (25)
https://www.toprecepty.cz/recept/41755-nepecene-re...
Maruško a tvé krémešníčky vypadají velice lákavě.
Veronika.Hrozna:
Tož až ten krém uděláte, tož se ozvěte
Zítra jsem chtěl zkusit pudink se ZASTUDENA šlehaným sněhem, tož počkám...
Na druhou stranu, 3 bílky (+ 3 žloutky které taky zahušťují) na 3 pudinky není zas až tak moc
Na třetí stranu by asi stačily i bílky nešlehané, ale protože se špatně pojí s pudinkem, tak dost možná i proto ten sníh
Ááá nééébo, když se sníh vmíchá do horkého krému tak se srazí, ale není to ani vidět
(U nás v rodine viac frčí medový krémeš beztak.
Někdy, hlavně když bylo potřeba hodně kousků, se místo šlehačky dával na pudinkový krém vařený sníh z bílků. A to bylo nejčastěji.