Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krémešníčky

Křehké krémešníčky z listového těsta, s lahodným krémem a šlehačkou, budou hitem u nedělní poobědové kávy. V ústech se lehce rozplynou a zbyde po nich jen příjemná vanilková chuť.

Hodnocení receptu je 5,0 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 10 min

50 min (40 min příprava + 10 min tepelná úprava)

10. 1. 2021 09:54

Suroviny pro 1 plech

1 plech

32 ks

Nutriční hodnoty

Energie6 480 kJ / 1 549 kcal
Bílkoviny69,20 g
Tuky45,60 g
Vláknina1,20 g
Cholesterol 1,10 g
Sodík 1,20 g
Sůl2,84 g
Sacharidy214,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie Svarcova Marie Svarcova

19. 8. 2021 19:54

maryje12: :-)moc děkuji za oba milé komentáře a přeji krásný večer :-K

maryje12

19. 8. 2021 19:47

Ještě dodávám, že zbyla i polovina krému, nejen obdélníčky. Moc dobrý dezert.

maryje12

19. 8. 2021 19:44

Vynikající! Obdélníčky se mi i přes propíchnutí nafoukly, dala jsem krém a šlehačku, bylo to tak akorát vysoké, tak jsem už nepřikryla dalším obdélníkem. Bylo to moc dobré. Ale naprosto nevídané byly asi po 3 dnech ty další, které jsem měla odložené na podnose. Přišla návštěva, tak se mi zbylé hodily, rychlo krém a šlehačku a bylo to. Těsto bylo nádherně křupavé, prostě paráda. Příště upeču a odložím, až po min.2 dnech budu zdobit.:yes:

Marie Svarcova Marie Svarcova

12. 1. 2021 09:13

mika59: :-) moc děkuji za komentář, od tebe mě obzvášť těší :-K přeji krásný den a hodně zdraví, štěstí, úspěchů i pohody v novém roce :-):-K

mika59 mika59

12. 1. 2021 06:24

casino: Našlehané bílky do pudinku dělám už dávno a dost často. Nesrazí se a pudink je výborný a řez taky.
https://www.toprecepty.cz/recept/41755-nepecene-re...
Maruško a tvé krémešníčky vypadají velice lákavě.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

12. 1. 2021 01:35

casino: Zitra pecu ty bajecne marokanky, pred Vanoci ,jsem uz nestihla. A pak v patek, udelam kremes.

casino casino

12. 1. 2021 00:52

"Do horkého pudinku vmícháme ušlehané bílky"
Veronika.Hrozna:
Tož až ten krém uděláte, tož se ozvěte :-)
Zítra jsem chtěl zkusit pudink se ZASTUDENA šlehaným sněhem, tož počkám...
Na druhou stranu, 3 bílky (+ 3 žloutky které taky zahušťují) na 3 pudinky není zas až tak moc
Na třetí stranu by asi stačily i bílky nešlehané, ale protože se špatně pojí s pudinkem, tak dost možná i proto ten sníh :-8
Ááá nééébo, když se sníh vmíchá do horkého krému tak se srazí, ale není to ani vidět :yes:

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

11. 1. 2021 23:27

Marie Svarcova: Děkuji, ano chvilku ten sníh stál, ale opravdu ne moc dlouho, no stane se. Až dovařím pudink,tak zapnu robot , aby to pak nestálo ani chvilku, snad se podaří. <3

Marie Svarcova Marie Svarcova

11. 1. 2021 22:55

Veronika.Hrozna: :-) dík za komentář, ano ušlehaný, pevný sníh (až dělá špičky , které drží) nedává se cukr ale špetka soli. :-) kupodivu po částech zlehka zapracujeme do právě s cukrem uvařeného, tudíž horkého pudinku (použila jsem menší ruční metličku). Co se týká sněhu, který ti spadl mohl být málo ušlehaný, nikdy nepřestat šlehat . už se nedošlehá, nebo zůstal delší dobu stát a zvodnatěl. :-K překji hezký zbytek večera a všechny příští dny

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

11. 1. 2021 22:35

Jen mě zaujalo, že do krému dát sníh, když je ještě krém - pudink horký ! :-?Může se do sněhu přidat i cukr, nebo se solí, se mi už párkrát stalo, že sníh spadl a zůstaly jen takové cácorky a vodička na dně mísy. A vyšlehal ho robot metlou a stejně jsem tak dopadla. Naposled se mi to stalo, když jsem pekla olejový korpus na dort, od Isindy, ale ten se přesto podařil.

magdalenka magdalenka

11. 1. 2021 09:40

hospodyne: priznám sa, lístkové z toho čerstvého vnútorného bravčového sádla som robila len raz, bolo to prácne a niekde v sebe mám voči tomu nejakú stopku, zábranu. Skúšala som tiež s maslom, aj so 100 % rastlinným tukom. (Aj to od casina, ktoré tu zverejnil.) Ale potom som zistila, že za tých pár korún nemá zmysel sa s tým babrať - obchod ponúka od viacerých výrobcov.
(U nás v rodine viac frčí medový krémeš beztak.:-8)

hospodyne

10. 1. 2021 23:35

magdalenka: nechtěla jsem se moc "rozpovídávat", ale také babičky i mamka po zabíjačkách dělaly lístové těsto z umletého plstního /vnitřního, ale ne střevního/ sádla. Já už ne. Jen někdy dávám napůl máslo a stoprocentní tuk. Prý je to lepší, ale já jsem rozdíl nijak nepozorovala.
Někdy, hlavně když bylo potřeba hodně kousků, se místo šlehačky dával na pudinkový krém vařený sníh z bílků. A to bylo nejčastěji.:-)

Marie Svarcova Marie Svarcova

10. 1. 2021 22:35

gogyna: :-) děkuji , pak dejte vědět :-K hezký zbytek večera a všechny dny příští

gogyna gogyna

10. 1. 2021 22:09

Kreméšníky vypadají úžasně.Příštý týden je upeču.:-K:yes::yes:

Marie Svarcova Marie Svarcova

10. 1. 2021 19:58

magdalenka: :-)moc děkuji , tak podobný jak píšeš dělala také moje sousedka a byl moc dobrý <3 hezký večer :-K

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: těsto listové, vejce, mléko, pudink vanilkový, cukr krupice, vejce, sůl, smetana ke šlehání, ztužovač, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Krémešníčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Myrm