Šťavnatý fofr koláč (buchta) plný jablek
Tento jablečný, na přípravu nenáročný koláč, se také nazývá americký. Právě pro jeho jednoduchost je velmi oblíbený. Těsto můžete ještě dále vylepšovat třeba rozinkami, brusinkami nebo sekanými ořechy. Stačí ale jen pocukrovat.
Suroviny pro 1 plech
Množství na velký hluboký plech.
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 975 kJ / 4 057 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 88,66 g |
Tuky | 145,99 g |
Vláknina | 42,14 g |
Cholesterol | 1,30 g |
Sodík | 666 mg |
Sůl | 2,01 g |
Sacharidy | 576,08 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jablka oloupeme, zbavíme jadřince a pokrájíme na menší kostičky či nudličky, dáme do mísy a zakapeme citronovou šťávou z jednoho citronu.
Krok 2: Včas zapneme nahřívat troubu na 170 °C. Plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
Krok 3: Ve větší míse vyšleháme vejce s cukrem do pěny, přidáme citronovou, jemně nastrouhanou kůru, skořici, olej, vodu a promícháme.
Krok 4: Přisypeme mouku prosátou s práškem do pečiva, dobře promícháme, přisypeme připravená jablka a ode dna dobře promícháme, aby se kostičky jablek řádně obalily těstem.
Krok 5: Těsto přemístíme do máslem vymazaného a hrubou moukou vysypaného většího hlubokého plechu. Uhladíme do roviny a vložíme do předehřáté trouby na 170 °C péct dorůžova.
Krok 6: Upečení vyzkoušíme vpíchnutím špejle (po vytažení z těsta musí zůstat špejle čistá, suchá, bez zbytků těsta).
Krok 7: Po zchladnutí, před podáváním, postačí koláč jen lehce pocukrovat moučkovým cukrem. Kdo chce, může koláč polít čokoládovou polevou, posypat kokosem nebo ořechy.
Zveřejněno 21. 1. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šťavnatý fofr koláč (buchta) plný jablek
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PB44
Moje poznámka
Šťavnatý fofr koláč (buchta) plný jablek
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PB44
Nejnovější recepty
Treska v zeleninovém lůžku
Přidáno před 9 hodinami
Višnová pikantní omáčka k masu
Přidáno 24. 7. 2025 18:15:02
Sendvič „Vegetariánská bomba“
Přidáno 24. 7. 2025 16:04:57
Ciabatta bez hnětení
Přidáno 24. 7. 2025 14:59:44
Sendvič „Tuňákový sen“
Přidáno 24. 7. 2025 14:22:53
Sendvič s řízkem ve stylu české klasiky
Přidáno 24. 7. 2025 13:41:34
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Voňavá kotleta paní Jany
Unomasch před 2 hodinami
Babiččiny blbouny
Jindra100 před 2 hodinami
Meruňkové řezy s tvarohem
Xilena před 3 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Ninuš před 4 hodinami
Listový salát s teplým kuřecím masem a vejci
Dagemar před 5 hodinami
Jihočeská poctivá rybízová zmrzlina
kocourer před 5 hodinami
Cuketové řezy se zakysanou smetanou
pesmax před 6 hodinami
Višňový koláč s ořechy
alcerm před 6 hodinami
Cuketové karbanátky s gothajem a sýrem
vagundova před 7 hodinami
Mexická tortilla s kuřecím masem
Palenka před 8 hodinami
Suroviny:
jablko,
vejce,
citron,
cukr krupice,
skořice,
olej,
voda,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
máslo,
mouka hrubá
Komentáře (21)
Dobrý, šťavnatý. Dala jsem míň cukru a byl svěží.
Je vyyyyyborny, vůbec není suchý, určitě zkuste
Foto pridano
Tak dnes upečeno. Buchetka je výborná. Pekla jsem ji v remosce. Je tak akorát sladká. Rodina si ji pochvalovala. Díky za recept.????