Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí bílý chléb

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

18. 2. 2008 23:57

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie8 610 kJ / 2 058 kcal
Bílkoviny66,63 g
Tuky12,75 g
Vláknina26,03 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,02 g
Sůl15,00 g
Sacharidy406,13 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Těsto bramborama trošku řídne, tak s vodou opatrně (záleží dokonce na tom, jestli jsou brabmory vařené v den přípravy nebo den předem. Pak jsou trochu sušší). Vody tedy raději míň a během vymíchávání po troškách přilévat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Lenka

10. 3. 2012 14:22

já doma místo brambor,přidávám rozmočenou patku z chleba.nám to víc chutná

Popelka

1. 3. 2012 22:11

:) už jsem tenhle chlebík dělal 2x a pokaždé jsme místo bochánků měla placky, až teď když si čtu vaše komentáře už asi vím čím to bylo :) takže příště to snad dopadne líp :):-p

nver

19. 2. 2012 14:12

je super;-)

slavka

30. 1. 2012 13:20

Myslím tím,jako v troubě se rozjely a jsou z nich spíše placky než bochník:-//

slavka

30. 1. 2012 13:18

No já jej zrovinka dělám v troubě,ale zdá se mi,že moc nevykynul,jsou takové rozjetější..čím to asi bude si lámu hlavu.;-(

qwery

8. 1. 2012 15:45

:-Dkolik dni vydrži

judita havlinová

28. 10. 2011 15:53

Dobrý den
tohle je dobrý recept :-)).

Domácí chléb v troubě
1/2 kg hladká mouka
2 menší,uvařené a nastrouhané brambory
1,5 kávová lžička soli
1,5 polévková lžíce kmínu
1,5 polévková lžíce octa
1,5 kávová lžička cukru
40g droždí
220-230 ml vody

tak a postup tam je nepsanej to snad vidíte ne?

zatím nashledanou a pěkně se mejte naschledanou:-D:-)):-D:-)):-D:-)):-D:-)):yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

petr

30. 12. 2010 17:16

muj nazor na vykynuti a splasknuti je >> velke mnoztsvi drozdi, normalne by melo stacit okolo 8-10g namisto 40g drozdi

Petuleitalie

4. 6. 2010 00:17

Před chvílí jsem dopekla, už jsme stihli i ochutnat a je opravdu výborný. Přidávám další bodík...

sára

10. 1. 2010 15:40

Děkuji moc Cathleen!!! Ano, určitě jsem měla těsto překynuté.:-( Držela jsem se totiž receptu, že má kynout 1,5 hod. Jenže mně během 1 hod. ten objem zečtyřnásobilo a pak splasklo, takže mnohem podstatnější je TVÁ informace, že má objem zdvojnásobit. Ještě jednou moc díky! Jinak na chuť byl dobrý, i když ten můj měl více podobu placky než bochníku.:-D

cathleen cathleen (moderátorka)

10. 1. 2010 10:07

Sáro, pokud ti těsto samo splasklo, asi bylo překynuté. Nechávám ho kynout tak 45min (a to mám v kuchyni chladněji než jinde v bytě) - mělo by zdvojnásobit objem. Pokud ho hned pak nemůžeš zpracovat, jen ho pořádně prohněť (tím ho přetužíš) a ono může kynout znovu, do doby, než z něj uděláš bochník.
A když se ti jakékoliv kynuté těsto lepí, podsypávej ho (s citem) hladkou moukou.;-)

sára

9. 1. 2010 22:11

Tak nevím, kde se stala chyba, ale těsto mi krásně nakynulo (během 1h.15min) a během následujících minut zplasklo. Pak jsem chtěla vytvarovat bochánky, ale nešlo to, těsto se šíleně lepilo a místo bochánku byla placka:-( Nevíte čím to? Dělala jsem to přesně podle návodu, kromě brambor, ty jsem tam nedala, jde to prý i bez nich.

sunabi

22. 11. 2009 13:22

Akorát nechávám vykynout těsto:-) narozdíl od posledně jsem to teď zkusil bez kmínu ale se sezamovým semínkem a do kvásku jsem přidal trochu mléka - každopádně výborný recept - už při prvním pokusu mi vzniklo něco co bylo blíž chlebu než čemukoliv jinému:-D

MIRKA108

10. 10. 2009 00:18

:-p:-pCHLEBA UŽ PEČU DLOUHO Vyzkoušla jsem i se všemi druhy semínek (lněná ,kmín sezam i loupanou slunečnici je to mňamka

zuzana

7. 10. 2009 16:26

pekla jsem poprve a vynikající.uděluji bodík:yes:;-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: chleba recept recept na chleba pečení chleba pečení chleba v troubě chléb recept recept na peceni chleba pečeme chleba recepty na pečení chleba pečení chleba recept recepty na chleba jak si upéct rychlý chleba pečení domácího chleba recept na chléb recept chléb pečeme v domácí pekárně jednoduchý domácí chléb pečený v troubě jednoduchý domácí chléb v troubě pečení domácího chleba v troubě pečení chleba recepty recept chleba

Suroviny: mouka hladká, brambory, sůl, kmín celý, ocet, cukr, droždí, voda

TopRecepty.cz

Domácí bílý chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0E3