Vepřové roládky se švestkovou omáčkou
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 419 kJ / 578 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,37 g |
Tuky | 28,83 g |
Vláknina | 8,46 g |
Cholesterol | 100 mg |
Sodík | 611 mg |
Sůl | 1,50 g |
Sacharidy | 33,53 g |
Postup přípravy
V kastrole rozpustíme na kostičky nakrájený špek, přidáme cibuli a osmažíme dotmava. Krok 2: Přidáme roládky, opečeme ze všech stran, podlijeme vývarem a podusíme doměkka. Maso vyjmeme a přikryjeme alobalem.
Do výpeku nalijeme víno, přidáme jalovec, tymián a povidla. Důkladně rozmícháme a zredukujeme. Propasírujeme, podle potřeby dochutíme. Krok 3: Maso vyndáme z alobalu, šťávu z masa vlijeme do omáčky a roládky nakrájíme. Podáváme s bramborami nebo rýží.
Zveřejněno 16. 3. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové roládky se švestkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nEr4
Moje poznámka
Vepřové roládky se švestkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nEr4
Nejnovější recepty
Kachna s medem a jablky
Přidáno před 3 hodinami
Pomazánka z brynzy
Přidáno před 13 hodinami
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 17 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Milčiny macešky
Lenka95 před 11 minutami
Zapečené gnocchi s kuřecím masem v sýrové omáčce se špenátem
Aleister před 14 minutami
Šťavnaté zapečené kotlety
Sahula před 20 minutami
Polévka z červené čočky s česnekem
MilVil před 28 minutami
Café latte
nadihacek před 49 minutami
Dýňová polévka s fazolemi
jana1974 před 1 hodinou
Vepřové maso po srbsku
Stefi.f před 1 hodinou
Krevety s chilli omáčkou
Darwin před 1 hodinou
Jablečná hrnková bábovka
LidusV před 1 hodinou
Pórková polévka s česnekem
hifiklub před 2 hodinami
Suroviny:
pečeně vepřová,
slanina anglická,
sýr chedar,
sůl,
pepř,
mouka hladká,
jalovec,
špek,
cibule,
povidla švestková,
tymián čerstvý,
víno červené,
vývar hovězí
Komentáře (2)