Ryba s omáčkou z medvědího česneku
K vyváženému jídelníčku patří také pravidelné zařazování ryb. Nemusí se jednat o speciality, můžete vyzkoušet třeba rybu s omáčkou, podle tohoto receptu. Orestované filety jsou doplněny jemnou, ale aromatickou omáčkou z medvědího česneku a smetany.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 581 kJ / 617 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 59,86 g |
| Tuky | 30,06 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 272 mg |
| Sodík | 281 mg |
| Sůl | 0,68 g |
| Sacharidy | 10,96 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji orestujeme nahrubo nakrájený medvědí česnek. Zalijeme vínem nebo citronovou šťávou, osolíme, opepříme a 5 minut povaříme. Poté česnek rozmixujeme.
Krok 2: Přilijeme smetanu a ještě chvíli necháme povařit, dokud omáčka nezhoustne. Poté v ní necháme rozpustit máslo a promícháme.
Krok 3: Filety ryb obalíme ve směsi hladké mouky a papriky a z obou stran ji orestujeme na oleji.
Krok 4: Rybu podáváme s omáčkou z medvědího česneku a brambory.
Zveřejněno 26. 3. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ryba s omáčkou z medvědího česneku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3Z6n
Moje poznámka
Ryba s omáčkou z medvědího česneku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3Z6n
Nejnovější recepty
Kapr na asijský způsob podle Marka Raditsche
Přidáno před 55 minutami
Provensálská rybí polévka podle Marka Raditsche
Přidáno před 1 hodinou
Italská krémová smetanová bramboračka
Přidáno před 10 hodinami
Sváteční likér podle Pohlreicha
Přidáno před 10 hodinami
Pečená uzená krkovice s květákem a salátem z kysaného zelí
Přidáno před 21 hodinami
Dršťková svačinová polévka
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrovo - kuřecí placičky
Sahula před 6 minutami
Vepřová játra dušená
Sahula před 9 minutami
Vepřová játra - luxusní
Sahula před 10 minutami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
karlos.86 před 10 minutami
Sladkokyselá vepřová játra
Sahula před 17 minutami
Sladkokyselé vepřové maso
Sahula před 20 minutami
Perníčky - měkké bez čekání
Dycky před 28 minutami
Kuřecí nudličky s kapustou
hippmann před 1 hodinou
Jablkové kostky s pudinkem
jalamo před 1 hodinou
Bábovka s makovou náplní
Egretta před 3 hodinami
Suroviny:
filet z ryb,
česnek mědvědí,
víno bílé,
smetana ke šlehání,
máslo,
olej,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (2)