Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí sýr z mléka - syrek - hrudka

Jedním z tradičních slovenských pokrmů podávaných na Velikonoce je hrudka nebo také syrec. Jde o sýr připravený z mléka a vajec. Jeho jemnou chuť můžeme doplnit čerstvými bylinkami nebo jarní cibulkou.

Hodnocení receptu je 4,0 (2×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min + 24 hodin na tuhnutí

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava, + 24 hodin na tuhnutí)

27. 3. 2021 20:19

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 631 kJ / 1 346 kcal
Bílkoviny67,44 g
Tuky92,68 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,03 g
Sodík 6,91 g
Sůl16,93 g
Sacharidy60,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pokud chcete trošku experimentovat, můžete do sýru přidat vždy něco jiného – různé druhy koření nebo bylinky jako kopr, jarní cibulka, pažitka atd. Získáte tak pokaždé trošku jinou chuť. Pokud do sýru přidáte sodu, získáte tak hotový sýr s otvory, což opravdu působí dobrým a profesionálním dojmem.

Jelikož v něm nejsou žádné přidané konzervanty ani jiné chemické látky, doporučuje se spotřebovat do 4 dní.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: mléko plnotučné, vejce, smetana, sůl

TopRecepty.cz

Domácí sýr z mléka - syrek - hrudka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jz0Y