Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynuté knedlíky s povidlovou omáčkou

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 368 kJ /
2 956 kcal
Bílkoviny62,18 g
Tuky106,84 g
Vláknina26,76 g
Cholesterol 521 mg
Sodík 357 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy423,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku prosejeme do mísy a promícháme se solí. V misce dobře rozmícháme trošku cukru s droždím, pak přidáme vajíčko, opět dobře rozkvedláme a vlijeme do mouky. Přidáme zbytek cukru a propracujeme těsto. Pracujeme s těstem tak dlouho, až přestane lepit. Přikryjeme čistou utěrkou a necháme vykynout. Krok 2: Z hotového těsta tvoříme knedlíčky. Knedlíky vložíme do vroucí vody. Vaříme asi 7 minut. První knedlík roztrhneme, abychom zjistili, zda je uvnitř hotový. Všechny knedlíky hned po vyndání z vody propíchneme, aby z nich vyšla pára. Knedlíky na talíři polijeme omáčkou, posypeme ořechy a přidáme kopeček šlehačky nebo kysané smetany. Krok 3: Omáčka:
Do kastrůlku dáme povidla, rum, koření, smetanu a povaříme. Pokud je omáčka moc hustá, přidáme trochu mléka.

Zveřejněno 28. 3. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynuté knedlíky s povidlovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ez0m

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynuté knedlíky s povidlovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ez0m

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

RubyRom:
Japonskou kuchyni neznám ani z rychlíku... :-)
...ale dyby Japonci dělali tuto povidlovou máčku, tak tomu cibulovému základu by říkali umami :-8:-):-D
Ona ta cibule dodá jídlu chuťovou plnost :yes:
...a nechcete to třeba vyzkoušet?:-)
***
Rozhodně to nevypadá tak bláznivě jako kdysi z nouze připravené toto:

casino: Cibulový základ na sladkou omáčku? To neznám! Jen do rajské dělám zeleninový základ, ale sem mi tedy cibule nesedí, ale to je věc názoru a chuti.

Omáčku dělám na cibulovém základě a nastavuji bešamelem... :-)
...ochucuji s citem, avšak rumem nešetřím! :-D

Suroviny:
mouka polohrubá, sůl, droždí sušené, cukr, mléko, vejce, povidla švestková, rum, skořice mletá, koření do perníku, smetana 33%, perník strouhaný, ořechy, šlehačka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu