Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rostbíf s houbovou omáčkou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 094 kJ /
739 kcal
Bílkoviny5,50 g
Tuky44,48 g
Vláknina79,12 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 5 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy40,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso jemně potřeme olejem, česnekem, osolíme, opepříme, necháme asi půl hodinu odležet při pokojové teplotě. Houby namočíme do vody, aby nabobtnaly. Krok 2: Vezmeme hlubší pánev (nikoli teflonovou) a rozpálíme ji (nasucho, maso je již potřené olejem). Přidáme maso (začne hodně syčet a prskat). Opečeme ho 2-3 minuty z každé strany, mělo by se v této chvíli krásně odlepit od pánve. Poté ho vyndáme na talíř, přikryjeme a uchováme v teple. Krok 3: Do výpeku dáme nakrájenou cibulku, houby s vodou, v níž byly namočené a dusíme, dokud se voda téměř nevypaří. Přidáme zpět maso spolu se šťávou, kterou zatím pustilo, dáme do trouby předehřáté na 180°C a necháme přikryté dusit, dokud zcela nezměkne. Občas přilijeme další vodu, aby se vytvořila šťáva. Nakonec zahustíme maizenou. Podávala jsem s bramborou kaší a vařenými fazolkami s cibulkou.

Zveřejněno 31. 7. 2021

Poznámka autorky Lenka Škulinová

Můžeme místo maizeny použít polohrubou mouku, ale tento recept je dělaný jako bezlepkový, proto ten škrob.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rostbíf s houbovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vWLV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rostbíf s houbovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vWLV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

casino: Houbová omáčka bez, nasekané petrželky a pepře ...... :-O Jo a bez kousíčku másla .....;-(

Už jsem poslala autorce SZ.

"God Save the Queen"
Domnívám se, že tento "recept" má několikero řešení:
1. "Rostbíf s houbovou omáčkou" změnit název, tedy vůůůbec nepoužít slovo ROSTBÍF:-!
2. "4 porce tenčích plátků rostbífu" upravit na 600g (4 porce) hovězího masa (roštěnec) V KUSE:-!
3. Napřed si o rostbífu něco PŘEČÍST:-!
4. NAJMOUT si korektora :-8
5. PŘIHLÁSIT se na kurs vaření :-K

Na tuto úpravu bych zřejmě použila jiný druh masa, dusit drahé minutkové maso mi přijde skoro škoda.

Lenko, "čtyři porce tenčích plátků rostbífu" v surovinách nedává smysl, předpokládám, že nevaříte z masa již upraveného ke konzumaci:-). Myslím, že byste měla recept upravit - co třeba čtyři porce z nízkého roštěnce ?;-)
pro Vaši informaci
https://cs.wikipedia.org/wiki/Rostb%C3%ADf

Suroviny:
houby sušené, cibulka, česnek, olej rostlinný, sůl, pepř, voda, škrob kukuřičný

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu