Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 094 kJ / 739 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,50 g |
| Tuky | 44,48 g |
| Vláknina | 79,12 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 5 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 40,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso jemně potřeme olejem, česnekem, osolíme, opepříme, necháme asi půl hodinu odležet při pokojové teplotě. Houby namočíme do vody, aby nabobtnaly.
Krok 2: Vezmeme hlubší pánev (nikoli teflonovou) a rozpálíme ji (nasucho, maso je již potřené olejem). Přidáme maso (začne hodně syčet a prskat). Opečeme ho 2-3 minuty z každé strany, mělo by se v této chvíli krásně odlepit od pánve. Poté ho vyndáme na talíř, přikryjeme a uchováme v teple.
Krok 3: Do výpeku dáme nakrájenou cibulku, houby s vodou, v níž byly namočené a dusíme, dokud se voda téměř nevypaří. Přidáme zpět maso spolu se šťávou, kterou zatím pustilo, dáme do trouby předehřáté na 180°C a necháme přikryté dusit, dokud zcela nezměkne. Občas přilijeme další vodu, aby se vytvořila šťáva. Nakonec zahustíme maizenou. Podávala jsem s bramborou kaší a vařenými fazolkami s cibulkou.
Zveřejněno 31. 7. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rostbíf s houbovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vWLV
Moje poznámka
Rostbíf s houbovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vWLV
Nejnovější recepty
Hrníčkový perník podle Kamily Nývltové
Přidáno před 1 hodinou
Rychlá snídaňová pohanková kašička s ovocem
Přidáno před 2 hodinami
Dýňový chlebíček
Přidáno před 3 hodinami
Polévka s kurkumou
Přidáno před 11 hodinami
Bulgur s houbami a sušenými rajčaty
Přidáno před 12 hodinami
Tvarohový nákyp s jablky
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Babiččiny tvarohové šátečky s tvarohem
Diesel před 58 minutami
Pikantní kuřecí paličky
wimra před 4 hodinami
Sumec keříčkovec na kmínu
Kajkajak před 9 hodinami
Dršťková polévka
Sahula před 10 hodinami
Dršťková polévka z jižní Moravy
Sahula před 10 hodinami
Kuřecí kousky v zakysané smetaně s česnekem
MarketaAn před 11 hodinami
Škvarkový koláč (placky)
Merylas před 13 hodinami
Indický Naan chléb
Vinka před 13 hodinami
Krupicová kaše
Roobass před 15 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Nanina před 16 hodinami
Suroviny:
houby sušené,
cibulka,
česnek,
olej rostlinný,
sůl,
pepř,
voda,
škrob kukuřičný
Komentáře (6)
Domnívám se, že tento "recept" má několikero řešení:
1. "Rostbíf s houbovou omáčkou" změnit název, tedy vůůůbec nepoužít slovo ROSTBÍF
2. "4 porce tenčích plátků rostbífu" upravit na 600g (4 porce) hovězího masa (roštěnec) V KUSE
3. Napřed si o rostbífu něco PŘEČÍST
4. NAJMOUT si korektora
5. PŘIHLÁSIT se na kurs vaření
pro Vaši informaci
https://cs.wikipedia.org/wiki/Rostb%C3%ADf