Zeleninové lečo na zimu
Domácí lečo můžete využít jako základ pro mnoho skvělých pokrmů. Ať již ho přidáte k různě upravenému masu, nebo doplníte uzeninou, či do této zeleninové směsi jen klasicky zamícháte několik vajíček - vždy to bude syté a chutné jídlo.
Suroviny pro 2 dávky
2dávky
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 20 993 kJ / 5 018 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 67,00 g |
| Tuky | 266,40 g |
| Vláknina | 140,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 20,40 g |
| Sůl | 50,00 g |
| Sacharidy | 535,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rajčata shora lehce nařízneme do kříže, vhodíme na pár sekund do vařící vody, vyjmeme a odstraníme slupku. Komu slupka nevadí, tak tento krok vynechá.
Krok 2: Zeleninu nakrájíme. Papriku a cibuli na proužky, rajčata na kousky. Pokud je ponechána slupka, tak na měsíčky.
Krok 3: Olej lehce rozehřejeme, jako první přidáme cibuli a chvíli ji restujeme, ale jen do mírně sklovita. Pak přidáme vše ostatní (ocet podle chuti, můžeme dát na začátku méně a pak třeba přidat). Za občasného promíchání přivedeme k varu a směs chvíli dusíme. Bude se jednat o zhruba 10-15 minut.
Krok 4: Ještě horkou zeleninou naplníme sklenice, otřeme okraje, zavíčkujeme, vložíme do zavařovacího hrnce s teplejší vodou a sterilujeme cca 20-25 minut při 85 °C. To platí pro sklenice o objemu 3 dl, větší necháme o 10 minut déle.
Zveřejněno 23. 8. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zeleninové lečo na zimu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JO9y
Moje poznámka
Zeleninové lečo na zimu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JO9y
Nejnovější recepty
Čočka se zeleninou
Přidáno před 32 minutami
Rychlokuře na kari
Přidáno před 2 hodinami
Rychlá gulášová polévka z mletého masa
Přidáno před 2 hodinami
Fazole na paprice s uzeninou
Přidáno před 3 hodinami
Halušky se slaninou a brynzou
Přidáno před 15 hodinami
Špízy z bůčku
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrníčková bábovka
majdaspatenkova před 18 minutami
Jemné majonézové raženky
Wanilor před 27 minutami
Rychlé tvarohové knedlíky
Alexandr před 30 minutami
Vepřové na kari a zázvoru
Danoouch před 41 minutami
Mřížkový "smetanový" koláč
alca2 před 44 minutami
Výborná svíčková
Eficka82 před 58 minutami
Domácí nudle
Merylas před 1 hodinou
Květákové ledvinky
xBodie před 1 hodinou
Hraběnčiny výborné řezy
Petule123 před 1 hodinou
Sypaný tvarohovo-jablečný koláč
AlenaPodhodhornikova před 1 hodinou
Suroviny:
rajče,
paprika,
cibule,
sůl,
cukr krupice,
olej,
ocet
Komentáře (16)
Děkuji za recept a přeji krásné dny…
Alzbetina Prk.: Taky mívám každý rok na zahrádce větší část hybridních rajčat odrůdy Tornádo a pak ještě vždy zkusím jednu nebo dvě jiné odrůdy, ale to už jen jednu až dvě rostliny od každé.
V každém případě za recept děkuji, lečo máme rádi.
Tato várka mi vyšla na 8 litrových sklenic. Rozhodně doporučuji zkusit