Kapří halászlé bez kostí (Dělená strava podle LK - Zvířata)
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 286 kJ / 546 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,60 g |
Tuky | 25,13 g |
Vláknina | 17,52 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 55 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 61,90 g |
Postup přípravy
V tomto mezičase ulomíme z uvařených porcí kapra boky s dlouhými kostmi. Tyto kosti vytáhneme a vykostěné části rozlomíme napůl a odložíme stranou. Získali jsme velké části masa zcela bez kostí. Maso ze hřbetu s drobnými kostmi dáme zvlášť nevykostěné. Obereme maso z hlavy. Mlíčí a jikry rozkrájíme tak, aby zůstaly ve větších kusech. Krok 4: Z provařeného vývaru odebereme část zeleniny. Zbylou zeleninu rozmixujeme v polévce a tím ji zahustíme. Přidáme do ní nazpět zeleninu, kterou jsme nechali vcelku a nakonec vykostěné porce ryby, maso z hlavy a mlíčí i jikry. Už nemícháme, aby se maso nerozpadlo a zůstalo vcelku.
A to je vše. Maso s drobnými kostmi si do polévky může přidat ten, komu vybírání kostí nevadí nebo pro ně najdeme uplatnění jinde. (Pečenáče, rybí salát....)
Zveřejněno 2. 1. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapří halászlé bez kostí (Dělená strava podle LK - Zvířata)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/prjQ
Moje poznámka
Kapří halászlé bez kostí (Dělená strava podle LK - Zvířata)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/prjQ
Nejnovější recepty
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 2 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 3 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 6 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 7 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 15 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Thajské curry
Trol60 před 6 minutami
Cibulová polévka s česnekem
Kajkajak před 33 minutami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Fitulka před 2 hodinami
"Škvarková" pomazánka z pohanky
janatka před 3 hodinami
Vepřové kostky po srbsku
Zuzkapumanek před 3 hodinami
Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou
Fitulka před 4 hodinami
Sýrová roláda
Fitulka před 4 hodinami
Cuketová pomazánka nejen na topinky
Fitulka před 4 hodinami
Tyrolské knedlíky s červeným zelím
Wikki před 6 hodinami
Suroviny:
cibule,
olej,
rajče,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá bílá,
kapr,
hlava kapří,
mlíčí,
jikry z kapra,
pepř,
koření nové koření,
bobkový list,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená pálivá,
paprika sušená sladká,
petrželka
Komentáře (1)