Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dančí guláš s knedlíkem

Zvěřina je jedno z nejhodnotnějších mas, které se může dostat na váš stůl. Při vhodné úpravě bude chutnat i těm, kteří se "divočiny" obávají. Maso z daňka je výborné a v dobře připraveném guláši se stane gurmánským zážitkem.

Hodnocení receptu je 4,5 (29×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Středně náročný

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 110 min

140 min (30 min příprava + 110 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 706 kJ /
2 081 kcal
Bílkoviny169,81 g
Tuky123,12 g
Vláknina16,25 g
Cholesterol 585 mg
Sodík 2,09 g
Sůl5,13 g
Sacharidy53,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dančí maso očistíme, odblaníme a nakrájíme na větší kostky. Cibuli oloupeme a i se špekem nakrájíme nahrubo. Krok 2: Maso orestujeme na rozehřátém sádle a vyjmeme. Cibuli a špek přidáme do výpeku a orestujeme do hněda. Krok 3: Zaprášíme moukou a osmahneme. Přidáme papriku a po chvilce podlijeme vínem. Maso vrátíme. Krok 4: Přidáme prolisovaný česnek a všechno koření. Přidáme rajčatový protlak a podlijeme vývarem. Krok 5: Přiklopíme poklicí a pozvolna dusíme doměkka asi 1,5 hodiny (dle stáří masa). Krok 6: Dochutíme brusinkovou zavařeninou a dle chuti dosolíme a dopepříme. Krok 7: Podáváme s knedlíkem nebo s chlebem.

TIP: Výběr nejlepších receptů na knedlíky

Zveřejněno 21. 2. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Dančí guláš s knedlíkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vK00

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Dančí guláš s knedlíkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vK00

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Vařila jsem zvěřinu poprvé a musím říct ,že super recept, gulášek se povedl a byla to velká mňamka, .... určitě zase uvařím 👍

Naprosto úžasný recept, já jsem z dančích žeber udělala vývar, kterým jsme to potom podléla a bylo to úžasné

DianaTr: moc děkuji

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Super snadné a chutné. Doporučuji.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Výborné! Kopeček brusinek jsem přidala na talíř k hotovému guláši. 😋

cervanek: Moc děkuji za vyzkoušení :-K

Povedl se, dusila jsem cca 50 minut v tlakáči a maso krásně měkké, měla jsem dančí krk, nejhorší práce byla s odblaněním, ale stálo to za to, výborná chuť <3

Vasrmanka: Moc děkuji :-K

výborný

Jana Kyn: děkuji

vynikající

TanaBalcarova: Děkuji:-K

Výborný

Anna Kocikova: moc děkuji:-K

Určitě byl moc dobrý:-QI mě se líbí včetně knedlíků:-K

:-)<3<3<3mňam -to bych si pochutnala :yes: :yes: :yes:

Suroviny:
maso dančí, špek, víno červené, cibule, česnek, sádlo, pepř mletý, sůl, kmín drcený, tymián sušený, majoránka, protlak rajčatový, paprika sušená sladká, jalovec, bobkový list, brusinky zavařené, voda, mouka hladká

Přidat fotografie receptu