Holandský řízek pečený s bramborami
Klasické šťavnaté holandské řízky z mletého masa a sýra můžeme připravit ve zdravější verzi, když vynecháme smažení a místo toho je upečeme. V pekáčku spolu s nimi rovnou připravíme i dobrou zeleninovou přílohu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 294 kJ / 2 460 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 112,40 g |
Tuky | 219,75 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 480 mg |
Sodík | 1,23 g |
Sůl | 2,85 g |
Sacharidy | 8,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mleté maso smícháme se smetanou, solí a pepřem. Důkladně promícháme, až se vše spojí a dáme na noc do lednice.
Krok 2: Druhý den vmícháme sýr, vytvarujeme placičky a obalíme v trojobalu. Můžeme obalit i dvakrát.
Krok 3: Připravíme větší pekáček. Brambory oloupeme a nakrájíme i s cibulí na měsíčky. Kapii a cuketu nakrájíme na kousky.
Krok 4: Vše v pekáčku osolíme, okořeníme a zakápneme olejem. Uděláme místo a vložíme připravené řízky.
Krok 5: Potřeme je lehce olejem smíchaným se špetkou mleté papriky. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C.
Krok 6: Po cca 20 minutách brambory promícháme a řízky otočíme. Opět je lehce potřeme paprikovým olejem a dopečeme dozlatova.
Zveřejněno 30. 6. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Holandský řízek pečený s bramborami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADq1l
Moje poznámka
Holandský řízek pečený s bramborami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADq1l
Nejnovější recepty
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno před 1 hodinou
Makový litý koláč se švestkami
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí špíz s bylinkovou marinádou
Přidáno před 1 hodinou
Salsa zavařená na zimu
Přidáno před 1 hodinou
Steaky z kapra
Přidáno před 2 hodinami
Domácí brusinková granola
Přidáno před 2 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaný perník
Bea před 23 minutami
Slunečnicové sušenky
Janicee před 44 minutami
Hokkaido s kuřecím, chilli a kurkumou
Radka61 před 1 hodinou
Jednoduché vepřo-knedlo-zelo
Kajkajak před 13 hodinami
Švestkové buchty z kynutého těsta
mrazule před 14 hodinami
Škvarečky z bedel
lukadu před 15 hodinami
Honzovy buchty (jemné a vláčné)
xlindadivis před 15 hodinami
Vepřové na kmíně
Zbynek Hladik před 16 hodinami
Bramborový koláč s meruňkami
Alamatej před 17 hodinami
Suroviny:
bůček,
sýr gouda,
smetana ke šlehání,
sůl,
pepř mletý,
petrželka,
mouka polohrubá,
vejce,
strouhanka,
brambory,
cuketa,
kapie,
cibule červená,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
bylinky,
olej
Komentáře (5)