Domácí vepřová konzerva
Zavařené vepřové maso využijete jak v teplé kuchyni pro přípravu různých pokrmů, nebo i za studena, lehounce opepřené na krajíci čerstvého chleba. Jeho příprava není nijak složitá.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 667 kJ / 2 550 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 469,75 g |
| Tuky | 74,50 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 963 mg |
| Sodík | 19,19 g |
| Sůl | 47,00 g |
| Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Prorostlejší maso nakrájíme na kostky. Pak ho skládáme do sklenic a lehce prosolujeme, ale ne moc (nepoužíváme žádnou rychlosůl).
Krok 2: Hrdla sklenic otřeme a uzavřeme víčky (používáme víčka s červenou gumičkou).
Krok 3: Sklenice naskládáme do zavařovacího hrnce s vodou a zavařujeme 2 hodiny. Maso pustí tuk a šťávu.
Krok 4: Můžeme maso namíchat i s uzeným, nebo i předem chvíli péct, dát do sklenic a pak zavařit.
Další den, po 24 hod. zavaření zopakujeme. Krok 5: Zavařené maso se pak hodí jak pro teplou kuchyni na přípravu rychlých pokrmů, ale je výborné i zastudena, jen tak opepřené na krajíci chleba.
Další den, po 24 hod. zavaření zopakujeme. Krok 5: Zavařené maso se pak hodí jak pro teplou kuchyni na přípravu rychlých pokrmů, ale je výborné i zastudena, jen tak opepřené na krajíci chleba.
Zveřejněno 20. 1. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí vepřová konzerva
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OY7Kg
Moje poznámka
Domácí vepřová konzerva
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OY7Kg
Nejnovější recepty
Palačinky s dušenými jablky
Přidáno před 49 sekundami
Brokolicové karbanátky
Přidáno před 3 hodinami
Bramborová kaše s mrkví
Přidáno před 4 hodinami
Krůtí prsa s kokosovým mlékem a špenátem
Přidáno před 15 hodinami
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Přidáno před 21 hodinami
Králík na rajčatech a olivách
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
České kynuté buchty
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 1 hodinou
Dýně hokaido v křupavých placičkách
Alamatej před 2 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
kaminky před 3 hodinami
Zapečené brambory s mletým masem - jednoduché a chutné
Alicek před 3 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
brtna před 3 hodinami
Cookies s čokoládou
SofieA před 4 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Sabina2006 před 4 hodinami
Zeleninový guláš s červenou čočkou
Danoouch před 6 hodinami
Borůvkový koláč s tvarohem
nelinka62 před 6 hodinami
Malé housky nebo rohlíčky
Evculina84 před 15 hodinami
Suroviny:
maso vepřové,
maso uzené,
sůl
Komentáře (11)
Pěkný den Jarda