Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí vepřová konzerva

Zavařené vepřové maso využijete jak v teplé kuchyni pro přípravu různých pokrmů, nebo i za studena, lehounce opepřené na krajíci čerstvého chleba. Jeho příprava není nijak složitá.

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 160 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 120 min

160 min (40 min příprava + 120 min tepelná úprava)

20. 1. 2023 15:48

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zavařené maso vydrží dlouho a když potřebuji rychleji uvařit, vyklopím obsah sklenice do pekáčku, přidám koření podle chuti a dám na chvíli do trouby.

Léta jsme měli domácí prasata a ročně jsme zpracovávali 2 kusy. Dělali jsme vše co se dá, mimo běžných jitrnic, jelit a tlačenky také klobásy a paštiky. Ukládali jsme maso do mrazáku a také udili.

Zavařené maso jsem si moc oblíbila, bylo pak rychle uvařeno, když jsem byla hodně pracovně vytížená. Dnes už prasata nechováme, ale občas si koupím víc masa a zavařuji.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

jauda

8. 2. 2024 07:26

Dobrý den, taky si takhle děláme maso. My dáváme ještě kousek vepřové kůže na dno sklenice a pak ještě navrch masa a přidáme trochu vody. Po sterilaci se tam pak vytvoří dobrý zoftík.
Pěkný den Jarda

RubyRom RubyRom

22. 1. 2023 11:14

hospodyne: Moc děkuji, jak už jsem psala , naučil nás to již před léty náš řezník. Už jsem se začala bát, že jsem to celé roky dělala špatně.
:-K

hospodyne

21. 1. 2023 23:20

:-KRubyRom: také zavařujeme maso jen jednou.Nikdy se v naší rodině, ale i u přátel a známých nezavařovalo dvakrát.Na 95°C, aby obsah sklenice nebublal a pod víčko se náhodou nedostal tuk.

RubyRom RubyRom

21. 1. 2023 18:35

magdalenka: děkuji

magdalenka magdalenka

21. 1. 2023 18:24

RubyRom: pozri si niečo o Clostridium botulini...jeho spóry produkujú botulotoxín jed...

RubyRom RubyRom

21. 1. 2023 10:50

Marie Svarcova: nám to takhle poradil náš řezník. Nikdy se mi maso nezkazilo. Proč by se mělo zavařovat 2x? To mě zajímá.:-K

Marie Svarcova Marie Svarcova

21. 1. 2023 10:31

:-)<3:yes::yes: máš to krásné, hned bych si dala, <3 dělávám často i jako jedlé dárky, syrové maso zavařuji také 2x a pečené jen 1x, jsem tak naučená z mládí.:-K

Anna Kocikova Anna Kocikova

20. 1. 2023 21:02

Romuš,děláš mi chutě:-Q:-K

RubyRom RubyRom

20. 1. 2023 19:25

kimlo: tak to nevím, my jsme vždy zavařovali jen jednou.

kimlo kimlo

20. 1. 2023 18:42

Zavarené len 1x? Lebo vraj masové konzervy sa majú zavárať 2x. Možno sa mýlim… <3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: maso vepřové, sůl

TopRecepty.cz

Domácí vepřová konzerva

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OY7Kg