Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 502 kJ / 598 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 53,38 g |
Tuky | 24,04 g |
Vláknina | 11,90 g |
Cholesterol | 100 mg |
Sodík | 170 mg |
Sůl | 0,28 g |
Sacharidy | 30,98 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do uzavíratelné misky dáme maso nakrájené na nudličky nebo kostky, přidáme sůl, pepř, chilli, sladkou papriku, prolisovaný česnek,1 lžíci oleje, promícháme a uzavřené dáme do chladu nejméně na 30 minut.
Krok 2: Zatím očistíme a nakrájíme cibuli na měsíčky, papriku na proužky a pórek na kolečka. Rozehřejeme hlubokou pánev, přidáme druhou lžíci oleje a maso restujeme za stálého míchání.
Podlijeme vínem a necháme opařit alkohol. Krok 3: Přidáme passatu nebo protlak, špetku cukru, promícháme a podle potřeby podlijeme vodou (lze i kuřecím vývarem). Přidáme nakrájenou papriku a po mírném změknutí také pórek. Krok 4: Podle potřeby dochutíme solí, pepřem nebo chilli. Krok 5: Podáváme s rýží, posypané kolečky pórku, natí cibulky nebo s nudlemi a smaženou cibulkou.
Podlijeme vínem a necháme opařit alkohol. Krok 3: Přidáme passatu nebo protlak, špetku cukru, promícháme a podle potřeby podlijeme vodou (lze i kuřecím vývarem). Přidáme nakrájenou papriku a po mírném změknutí také pórek. Krok 4: Podle potřeby dochutíme solí, pepřem nebo chilli. Krok 5: Podáváme s rýží, posypané kolečky pórku, natí cibulky nebo s nudlemi a smaženou cibulkou.
Zveřejněno 14. 2. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní krůtí kousky na cibuli a pórku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBgwW
Moje poznámka
Pikantní krůtí kousky na cibuli a pórku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBgwW
Nejnovější recepty
Krémová polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí karí
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno před 14 hodinami
Indické kuřecí nudličky
Přidáno před 23 hodinami
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno 15. 9. 2025 10:13:03
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno 15. 9. 2025 08:44:53
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sypaný tvarohovo-jablečný koláč
svidrnochovas@seznam.cz před 1 hodinou
Řecká musaka
misula29 před 2 hodinami
Jablečné koláče
macchinhtri030 před 5 hodinami
Treska na másle
Houmicek před 6 hodinami
"Gulášovka"z cukety
Jaruskaa před 8 hodinami
Polévka z červené čočky se slaninou a hruškou
kokronilla před 9 hodinami
Pečená rajčatová směs
Marfyk před 11 hodinami
Polévka z hlávkového zelí
Pitan před 23 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Macek13 15. 9. 2025 19:39
Špagety s mletým masem
Macek13 15. 9. 2025 19:38
Suroviny:
prsa krůtí,
cibule,
česnek,
pórek,
paprika čerstvá bílá,
feferonka,
passata rajčatová,
víno bílé,
olej olivový,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
cukr
Komentáře (3)