Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 39 140 kJ / 9 355 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 162,52 g |
| Tuky | 524,34 g |
| Vláknina | 43,74 g |
| Cholesterol | 2,73 g |
| Sodík | 1,46 g |
| Sůl | 3,46 g |
| Sacharidy | 964,16 g |
Postup přípravy
Opět zvýšíme teplotu trouby na 180 °C. Krok 3: Zatím vyšleháme 5 bílků s cukrem do hustého sněhu, postupně zašleháme žloutky a nakonec ručně zlehka metličkou vmícháme mouku promíchanou s kakaem. Nalijeme na plech, uhladíme a pečeme stejným způsobem jako první těsto. Krok 4: Na spodní plát těsta rozetřeme džem rozmíchaný s rumem a necháme vsáknout. Krok 5: Vychladlý pudink dáme do šlehací mísy a prošleháme, po částech přidáváme máslo pokojové teploty a vyšleháme do hladkého krému. Krém navrstvíme na plát potřený džemem a přiklopíme druhým upečeným plátem. Dobře přitiskneme a necháme ztuhnout v chladu. Krok 6: Před podáváním lehce potřeme vyšlehanou šlehačkou a nakrájíme na řezy. Pomocí cukrářského sáčku je můžeme nazdobit nebo dáme šlehačky větší vrstvu a zubatou stěrkou uděláme vlnky a poté nakrájíme.
Zveřejněno 19. 2. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řezy z dvojího těsta s krémem a šlehačkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2kRyW
Moje poznámka
Řezy z dvojího těsta s krémem a šlehačkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2kRyW
Nejnovější recepty
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 10 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 16 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 17 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 19 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dobré bramborové knedlíky - podrobně
Priserka před 11 minutami
Domácí česnečka
Milan68 před 18 minutami
Vepřové výpečky II
DunkaStehlikova1975 před 27 minutami
Feferonová pasta - pálihub
pazderka83 před 46 minutami
Plovdivské maso
PaveL2002 před 1 hodinou
Vepřová panenka se švestkama
lumir.pecka před 2 hodinami
Koprová omáčka
oswaldjan23 před 3 hodinami
Dokonalá zelňačka
pazderka83 před 3 hodinami
Zadělávaný hrášek/prívarok
bobnak před 11 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 15 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
kypřící prášek,
cukr krupice,
kakao,
sůl,
voda,
olej slunečnicový,
tresť vanilková,
ocet,
vejce,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
kakao,
mléko,
pudink vanilkový,
cukr,
máslo,
džem rybízová,
rum,
smetana ke šlehání
Komentáře (5)