Kaťák s houbami
Tradiční katův šleh je jedním z mnoha oblíbených pokrmů v naší gastronomii. V této variantě "kaťáku" jsou přidány čerstvé houby a dodají mu tak úžasnou vůni a chuť. S bramboráčky bude tato směs dokonalým pokrmem.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 686 kJ / 1 120 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 108,20 g |
Tuky | 65,06 g |
Vláknina | 8,16 g |
Cholesterol | 214 mg |
Sodík | 543 mg |
Sůl | 1,66 g |
Sacharidy | 23,68 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Zakápneme lžící worcesteru, lžičkou Harissy a třemi lžícemi oleje. Promícháme a dáme do lednice na dvě hodiny. Klidně i více.
Krok 2: Polovinu cibule nakrájíme na proužky, zbytek nadrobno. Rozehřejeme sádlo s kmínem a orestujeme drobně nakrájenou cibuli. Když zesklovatí přidáme česnek, houby, špetku soli a dusíme asi 10 minut.
Krok 3: Houby vytáhneme a do téže rozpálené pánve vsypeme maso a zprudka opečeme. Poté přidáme proužky cibule, nakrájenou papriku a feferonku, kapii, odložené houby a rajčata. Podle potřeby podlijeme vývarem. Vše pomalu dusíme doměkka.
Krok 4: Nakonec rozmícháme škrob s trochou vody a přilijeme k masu. Necháme dvě minutky povařit a dochutíme solí, pepřem, případně worcesterem. Podáváme s bramboráčky nebo hranolky.
Zveřejněno 15. 8. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kaťák s houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YE7xn
Moje poznámka
Kaťák s houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YE7xn
Nejnovější recepty
Vepřová pěna z domácí vepřovky
Přidáno před 11 hodinami
Vepřový chalupářský guláš s vejcem a opečeným párkem
Přidáno před 14 hodinami
Bábovka z karamelového Salka
Přidáno před 14 hodinami
Hořčice z cukety
Přidáno před 14 hodinami
Fettuccine ve smetanové omáčce s krémovými žampiony a kuřecím masem
Přidáno před 14 hodinami
Piškotové řezy s džemem, mascarpone krémem a šlehačkou
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 9 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Topmoni před 11 hodinami
Buchtičky s krémem
vercuchle před 11 hodinami
Babiččiny blbouny
MarieBrozova před 12 hodinami
Minipizzy jedna radost
vladhn před 12 hodinami
Cuketová krémová polévka
eva.kortanova.ez@volny.cz před 13 hodinami
Croissanty s nuttelou
hustaliska před 14 hodinami
Linecké sušenky
Mummy46 před 14 hodinami
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
GabinaMraz před 15 hodinami
Extra rychlé lívance
oplovka před 16 hodinami
Suroviny:
kýta vepřová,
cibule,
houby,
kapie,
paprika čerstvá zelená,
rajče,
česnek,
sádlo,
olej,
harissa,
kmín drcený,
omáčka worcesterová,
škrob kukuřičný,
feferonka,
sůl,
pepř mletý,
vývar masový
Komentáře (4)