Dědova dršťková polévka
Dršťkovou polévku buď milujete, nebo nenávidíte. Tato tradiční česká polévka má specifickou chuť, je značně hustá, neboť je zahuštěná především dršťkami, voní po koření, česneku a majoránce.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 259 kJ / 1 257 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 91,49 g |
| Tuky | 56,36 g |
| Vláknina | 22,61 g |
| Cholesterol | 425 mg |
| Sodík | 1,20 g |
| Sůl | 2,92 g |
| Sacharidy | 88,17 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do tlakového hrnce dáme dršťky, uzené vepřové ramínko, mrkev, celer, cibuli, 3 stroužky česneku nakrájeného na kousky, nové koření, bobkové listy, zalijeme 1 a 1/4 l vody, přivedeme k varu a necháme 30 minut povařit.
Krok 2: Zatím co se nám polévka vaří si rozpustíme v kastrůlku sádlo, zasypeme moukou, usmažíme žlutou jíšku do které vmícháme sladkou mletou papriku.
Krok 3: Tlakový hrnec otevřeme, vyndáme mrkev, cibuli, uzené ramínko. Vývar scedíme do jiného hrnce, metličkou do něj zašleháme jíšku, chvíli mícháme do zhoustnutí. Z cedníku vyndáme nové koření a dršťky dáme do polévky.
Krok 4: Mrkev, uzené ramínko nakrájíme na kousky a dáme do polévky spolu s masoxem a majoránkou. Na prkénku si rozetřeme zbylé 3 stroužky česneku se solí a mletým pepřem a přidáme do polévky. Polévku povaříme 15 minut. Podle chuti přidáme polévkové koření, sůl a mletý pepř.
Zveřejněno 6. 9. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dědova dršťková polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/823n5
Moje poznámka
Dědova dršťková polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/823n5
Nejnovější recepty
Svatomartinské rohlíčky s ořechy podle Kamily Nývltové
Přidáno před 7 hodinami
Polévka z řapíkatého celeru
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí medailonky se slaninou, rajčaty a mozzarellou
Přidáno před 8 hodinami
Bramborák plněný masovou směsí s čedarem
Přidáno před 13 hodinami
Gulášek z hlívy ústřičné
Přidáno před 14 hodinami
Pórková polévka
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dršťky na paprice - maďarský pacalpörkölt
magdalenka před 2 hodinami
Dršťky na paprice
magdalenka před 2 hodinami
Okurkový salát
magdalenka před 2 hodinami
Domácí nudle a flíčky
magdalenka před 2 hodinami
Česnečka se sýrem
magdalenka před 2 hodinami
Červená řepa v těstíčku
Endy2011 před 2 hodinami
Fazolová polévka
Kajkajak před 2 hodinami
Tataráček
magdalenka před 3 hodinami
Beskydský bigos
magdalenka před 3 hodinami
Rychlé nudlové těsto
magdalenka před 3 hodinami
Suroviny:
dršťky,
ramínka vepřová uzená,
mrkev,
celer,
cibule,
česnek,
bobkový list,
koření nové koření,
sůl,
majoránka,
pepř mletý,
sádlo,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
masox
Komentáře (3)