Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí polévka s bulgurem

Polévka s bulgurem bude sytá a lahodná. Pokud budete postupovat podle našeho receptu a přidáte v závěru vaření ještě citronovou šťávu, tak zjistíte, že chuť se opravdu značně vylepší. Je to osvědčený trik pro "vytáhnutí" chuti z vývaru.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 litr

1litr

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 485 kJ /
1 072 kcal
Bílkoviny99,40 g
Tuky34,79 g
Vláknina11,98 g
Cholesterol 233 mg
Sodík 232 mg
Sůl0,51 g
Sacharidy84,69 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bulgur připravíme dle návodu na obalu, nevaříme. Krok 2: Kuřecí prsa očistíme, osolíme a ze všech stran. Opečeme cca 4 minuty v rozehřátém hrnci na oleji s máslem. Poté maso vyjmeme stranou. Krok 3: Do výpeku dáme předem dobře očištěný pórek nakrájený na kolečka a restujeme cca 2 minuty, přidáme rozmáčknutý a nasekaný stroužek česneku, promícháme a necháme rozvonět. Krok 4: Do hrnce vrátíme maso, přidáme bobkový list, koření a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a pomalu vaříme 12-15 minut. Krok 5: Měkké maso vyndáme, pomocí vidliček natrháme a dáme zpět do polévky. Přidáme pařený bulgur, citronovou šťávu. Krok 6: Na talíři nebo misce posypeme zvolenými bylinkami, barevným pepřem a citronovou kůrou. Kdo má rád přidá kopeček zakysané smetany.

TIP: Chyby při vaření vývaru

Zveřejněno 21. 9. 2023

Poznámka autorky Marie Svarcova

Polévku s citronem jsem se naučila v mládí od maminky kamarádky, která pocházela z Řecka. Polévka je lahodná, stačí dát trošku citronové šťávy a podle chuti postupně přidávat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí polévka s bulgurem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5R1P

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí polévka s bulgurem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5R1P

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

zuzi777a (moderátorka): :-) Děkuji za komentář, chuťově je to asi jedno jen vařením se přijde vše co je tam zdravé a zalít vřelou vodou a nechat stát trvá maximálně 15 minut než se voda vstřebá - zatím se uvaří to ostatní- takže do 20 minut vše na stole:-K Přeji krásný den :-K

Tak jsem zkoušela oba postupy při přípravě bulguru a za mě je vařený v pohodě. Pro věčně spěchající, jako jsem já, je to super výživná vložka do polévky. Na spaření a nabobtnání jsem si vzpomněla až když už byl čas obědvat!😁

Tonja: bulgur se úplně nevaří - odměřebé množství se zalije vroucí voidou (dvojnásobným množstvím) a nechá se vstřebat - není potom syrový ale "uvařený" v té páře nebo chceteli pařený - nevím jak to jinak popsat. :-K

V bodě (1) postupu píšete, že bulgur nevaříte, v bodě (5) postupu píšete, že přidáte uvařený bulgur. So z teho volajaký zmetený.

Suroviny:
prsa kuřecí, olej olivový, máslo, bulgur, sůl, pepř čtyř barev, pórek, bobkový list, koření nové koření, česnek, vývar kuřecí, šťáva citronová, kůra citronová, libeček, crème frâiche

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu