Zapečené flíčky se zelím hlávkovým
Někdy není mnoho času na zdlouhavé přípravy jídla. Přitom existuje více pokrmů, kde pouze z několika surovin vykouzlíte výborné syté obědy či večeře. Recept na flíčky s karamelizovaným zelím je jedním z nich.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 064 kJ / 2 644 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 76,31 g |
| Tuky | 107,47 g |
| Vláknina | 26,10 g |
| Cholesterol | 594 mg |
| Sodík | 1,09 g |
| Sůl | 2,42 g |
| Sacharidy | 329,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z hlávky zelí vyřízneme opatrně košťál, odebíráme postupně listy do požadované váhy.
Krok 2: Listy zelí poskládáme na sebe a velkým nožem nebo sekáčkem nařežeme na tenké nudličky do větší misky. Poté osolíme špetkou soli a prohněteme rukou, aby zelí změklo necháme stát stranou cca 30minut.
Krok 3: Do větší hluboké rozehřáté pánve dáme sádlo a slaninu osmažíme, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Přidáme vymačkané zelí a opékáme za častého obracení velkou lžící do zlatavé barvy (nesmí se připálit).
Krok 4: Současně ve velkém hrnci dáme vařit dostatečné množství vody, osolíme a uvaříme těstoviny domácí jak jsme zvyklé, koupené dle návodu na obalu (cca 7 minut).
Krok 5: Zapneme troubu na 170 °C. Zapékací pekáček vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou. Uvařené flíčky přecedíme, dáme do mísy a důkladně promícháme s opečeným zelím.
Krok 6: Přendáme do připraveného pekáčku, zalijeme rozkvedlanými vejci (volitelně) a dáme péct na cca 20 minut, pak zvýšíme teplotu na 190 °C a dopečeme do zlatavé barvy.
Krok 7: Podáváme samotné nebo s nakládanou zeleninou. Flíčky promíchané s opečeným zelím jsou výborné i nezapečené a bez vajec, jako rychlá varianta pokrmu.
Zveřejněno 4. 12. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapečené flíčky se zelím hlávkovým
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6NE9
Moje poznámka
Zapečené flíčky se zelím hlávkovým
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6NE9
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 8 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 8 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 8 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 9 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 10 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 11 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 11 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 12 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 12 hodinami
Suroviny:
těstoviny flíčky,
zelí bílé,
sádlo,
slanina,
sůl,
cukr,
pepř,
vejce,
sádlo,
strouhanka
Komentáře (3)