Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Opečený květák se slaninou a těstovinami

Klasické úpravy květáku jednomu brzy lezou krkem. Co takhle vyzkoušet nové variace? Tato zelenina skýtá mnoho možností. Můžeme jí podávat jako přílohu, hodí se k zapékání, uvaříte z ní fantastické polévky, ale skvělá je i ve špagetách.

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

1. 2. 2024 18:26

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie1 221 kJ / 292 kcal
Bílkoviny1,04 g
Tuky28,73 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 20 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy6,36 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Květák musí být na skus, nesmí být ani tvrdý ani rozblemcaný. Takto upravený květák chutná skvěle a jeho úprava netrvá dlouho. Hodí se jako příloha k masu a výborný je i samotný. Já jsem k němu orestovala zbytek těstovin a chutnalo to skvěle.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

RubyRom RubyRom

6. 2. 2024 10:50

magdalenka: Moc děkuji a doufám, že si pochutnáte. :-K

magdalenka magdalenka

2. 2. 2024 10:35

Krásny recept, vyzerá skvele táto úprava. Karfiol máme radi, ja ho už ani nesmažím, obyčajne iba pečiem, alebo uvarený s maslom a strúhankou baštíme. Najbližšie príde na radu tento recept.

RubyRom RubyRom

2. 2. 2024 10:23

cathleen: To se nedivím, je to bašta:-D<3<3<3

cathleen cathleen (moderátorka)

2. 2. 2024 10:08

RubyRom: to my také <3 a nejraději smažený, předem vařený... A víš, jak to vždy skončí? Nevydržíme a ten uvařený květák po kouscích sníme jen tak, během dne a na chuť :omg:

RubyRom RubyRom

2. 2. 2024 10:00

cathleen: Moc děkuji, máme rádi květák na různé způsoby :-K

cathleen cathleen (moderátorka)

2. 2. 2024 09:56

Úžasný recept :-K Moc ráda bych ho doma vyzkoušela, tak snad k tomu brzo dojde :-*

Marie Svarcova Marie Svarcova

1. 2. 2024 19:35

:-) <3:yes::yes: také jsem zkusila a je to moc dobré:-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: slanina anglická, cibule, česnek, olej, máslo, květák, sůl, pepř mletý

TopRecepty.cz

Opečený květák se slaninou a těstovinami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ER0gv