Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovička na paprice a kysaném zelí

Spojení vepřového masa a zelí najdeme tradičně v segedínském guláši. Příprava tohoto pokrmu je však lehce odlišná, ale výsledná chuť je naprosto skvělá. Orestované maso podusíme s dochuceným zelím, které na finále zjemníme smetanou.

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

9. 2. 2024 11:25

Suroviny pro 2 porce

2 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 010 kJ / 1 197 kcal
Bílkoviny63,55 g
Tuky98,04 g
Vláknina4,95 g
Cholesterol 218 mg
Sodík 683 mg
Sůl1,58 g
Sacharidy13,91 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept je podle mé mamky, dělala tak segedín ona i babička také, můj muž měl raději plátek masa jak byl zvyklý od své maminky tak jsem ho začala pro něho takto dělat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie Svarcova Marie Svarcova

13. 2. 2024 21:49

Moanka: :-):yes:;-):-K

Moanka Moanka

13. 2. 2024 21:23

Marie Svarcova: Já ta dílka taky obdivuji. Barvy jsou dost o světle, ale co to ostatní? Proč to tam jen nevidím? :-D Přitom jinak tak ráda fotím… :-) Jídlo asi radši vařím a jím, než fotím… ;-) :-D
Hezký večer i Tobě. :-*

Marie Svarcova Marie Svarcova

13. 2. 2024 20:40

Moanka: :-)tak mám opravdu radost a foto jo také hezké - já to také moc neumím a obdivuji ta umělecká dílka těch šikovných. :-K Užijte si všichni pohodový večer :-K

Moanka Moanka

13. 2. 2024 20:21

Marie Svarcova: Po pravdě, fotit jídlo moc neumím… ;-) Ale děkuji.
Jídlo chválí i malá a chlap. <3

Marie Svarcova Marie Svarcova

13. 2. 2024 19:50

Moanka: :-) Moc děkuji za komentář a mám radost i z hezké fotečky - díky. :-K Krásný večer :-K

Moanka Moanka

13. 2. 2024 19:14

Mohu jen a jen pochválit. <3 :yes: Pochutnali jsme si… :-8 Děkuji za hezký recept a přeji pěkný večer… :-)

Marie Svarcova Marie Svarcova

13. 2. 2024 13:49

Moanka: :-) Děkuji za komentář a udělala jsi dobře, je vždy lepší druhý den . :-K Přeji dobrou chuť a krásný den :-K

Moanka Moanka

13. 2. 2024 13:32

Tak jsem uvařila dle Tvého receptu “segedínek” a teď k němu jdu dělat knedlíky, asi žmlové se jim říká. <3 Snad se mi povedou jako ta omáčka s krkovičkou. Ta je luxusní! <3 :yes: Připrvila jsem si ji už včera večer, abych dnes stihla včas naservírovat, tak bude ještě lepší, jak se chutě masa, koření a zelí propojí… :-8
Přeji krásný den. :-*
Ještě se ozvu… ;-)

Marie Svarcova Marie Svarcova

9. 2. 2024 19:10

Moanka: :-) moc děkuji a přeji, aby chutnalo a krásný zbytek i zakončení dne :-K

Moanka Moanka

9. 2. 2024 19:04

To je hezký recept, ukládám si. <3 Dlouho jsem nemohla zelí, a to mi moc chybělo… Ráda vyzkouším. :-8

Marie Svarcova Marie Svarcova

9. 2. 2024 16:52

RubyRom: :-) moc děkuji , bylo to dobré ale kdysi jsme měli svoje zelí i maso dnes v paneláko to nejde ;-) tak dělám jen z koupeného :-K přeji krásné zakončení týdne a mějte se všichni moc hezky .:-K

RubyRom RubyRom

9. 2. 2024 16:17

Krasný a určitě moc dobrý oběd :-K:yes::yes:

Marie Svarcova Marie Svarcova

9. 2. 2024 13:35

veronika_straka: :-)moc děkuji za komentář, můj syn ho moc nemusí ala ostatní všichni rádi. Přeji ať mu chutná a krásný den :-K

No ale to vypadá výtečně <3 manžel má segedín nejradši, tak vyzkouším tuto úpravu :-8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: krkovice vepřová, sádlo, cibule, slanina, sůl, pepř mletý, mouka hladká, koření paprika maďarská, paprika, paprika sušená pálivá, zelí bílé kysané, vývar masový, smetana, smetana zakysaná

TopRecepty.cz

Krkovička na paprice a kysaném zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpK4w