Zeleninová "boloňská" omáčka s červenou čočkou
Těstoviny s omáčkou inspirovanou boloňskou můžeme připravit i v bezmasé verzi. Maso nahradíme červenou čočkou. Omáčka díky zelenině chutná skvěle a připravíme ji mnohem rychleji než klasickou verzi. Na dokončení nesmí chybět strouhaný parmazán.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 289 kJ / 1 264 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 59,18 g |
| Tuky | 27,98 g |
| Vláknina | 105,82 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1,48 g |
| Sůl | 3,20 g |
| Sacharidy | 143,74 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mrkev a petržel nastrouháme. Řapíkatý celer, česnek a cibuli nakrájíme najemno.
Krok 2: V hlubší pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a zeleninu orestujeme. Přidáme kousky rajčat i se šťávou, červenou čočku a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme cca 20 minut.
Krok 3: Omáčku dochutíme solí, oreganem a čerstvě mletým pepřem.
Krok 4: Podáváme s těstovinami a posypeme strouhaným parmazánem.
Zveřejněno 15. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zeleninová "boloňská" omáčka s červenou čočkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2k7nM
Moje poznámka
Zeleninová "boloňská" omáčka s červenou čočkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2k7nM
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 11 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 15 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 15 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 17 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapří hranolky
loing před 6 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 6 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 6 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 6 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 7 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 8 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 8 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 8 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 9 hodinami
Suroviny:
mrkev,
petržel,
celer,
cibule,
česnek,
čočka červená,
rajče ve vlastní šťávě,
vývar zeleninový,
koření oregáno sušené,
pepř mletý,
sůl,
olej olivový
Komentáře (9)