Uzená polévka s hráškem a cibulí
Z uzeného vývaru můžete s použitím pár dalších surovin vykouzlit vydatnou a silnou polévku, která přijde vhod nejen jako vyprošťovák po dlouhé noci. Její chuť vás zaručeně postaví na nohy.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 751 kJ / 180 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,50 g |
| Tuky | 4,49 g |
| Vláknina | 6,18 g |
| Cholesterol | 65 mg |
| Sodík | 1,11 g |
| Sůl | 2,60 g |
| Sacharidy | 10,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso pokrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky.
Krok 2: Cibuli povaříme asi 5 minut ve vývaru. Přidáme nakrájené maso a sterilovaný hrášek. Nesolíme, vývar bývá dost slaný.
Krok 3: Na talíři posypeme nasekanou petrželovou natí.
Zveřejněno 19. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Uzená polévka s hráškem a cibulí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QW6Z9
Moje poznámka
Uzená polévka s hráškem a cibulí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QW6Z9
Nejnovější recepty
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 11 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 13 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 14 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 14 hodinami
Linecké s kávou
Přidáno před 15 hodinami
Perníkové piškotky
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zadělávaný hrášek/prívarok
bobnak před 7 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 10 hodinami
Kynutý jablečný závin
Rosnicka710 před 10 hodinami
Linecké cukroví
Evellinka před 12 hodinami
Květákový mozeček
radekfiala před 12 hodinami
Staročeská pučálka
Iricek před 12 hodinami
Hovězí plátky ve vlastní šťávě
Klar98 před 13 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
eskalina před 13 hodinami
Jablkový koláč litý na plech
Marisai před 13 hodinami
Šunkofleky se sýrem
Ivyjg před 14 hodinami
Suroviny:
maso uzené,
maso uzené,
cibule,
hrášek sterilovaný,
nať petrželová
Komentáře (2)