Uzená polévka s hráškem a cibulí
Z uzeného vývaru můžete s použitím pár dalších surovin vykouzlit vydatnou a silnou polévku, která přijde vhod nejen jako vyprošťovák po dlouhé noci. Její chuť vás zaručeně postaví na nohy.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 751 kJ / 180 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,50 g |
| Tuky | 4,49 g |
| Vláknina | 6,18 g |
| Cholesterol | 65 mg |
| Sodík | 1,11 g |
| Sůl | 2,60 g |
| Sacharidy | 10,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso pokrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky.
Krok 2: Cibuli povaříme asi 5 minut ve vývaru. Přidáme nakrájené maso a sterilovaný hrášek. Nesolíme, vývar bývá dost slaný.
Krok 3: Na talíři posypeme nasekanou petrželovou natí.
Zveřejněno 19. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Uzená polévka s hráškem a cibulí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QW6Z9
Moje poznámka
Uzená polévka s hráškem a cibulí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QW6Z9
Nejnovější recepty
Roládky na 3 způsoby
Přidáno před 13 minutami
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno 26. 12. 2025 08:01:02
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Langoše z Maďarska
nomia před 10 minutami
Buchta Rafaelo
Thebes před 18 minutami
Domácí vánočka
JanaPav před 1 hodinou
Slané palačinkové jednohubky
[email protected] před 1 hodinou
Vánoční poleno
Slaninova.L. před 12 hodinami
Sváteční kakao
Kajkajak před 12 hodinami
Polévka ze zbylé čočky
Vaha 1972 před 13 hodinami
Bramborová pomazánka
Kamuna před 14 hodinami
Sýrová kolečka
zonoro před 15 hodinami
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 17 hodinami
Suroviny:
maso uzené,
maso uzené,
cibule,
hrášek sterilovaný,
nať petrželová
Komentáře (2)