Lasagne z těstovin
Lasagne jsou skvělé zapečené těstoviny italského původu. V tomto receptu připravíme jejich jednodušší formu. Oblíbený druh těstovin, třeba kolínka, doplníme omáčkou z mletého masa, jemným bešamelem a necháme je dozlatova zapéct s vrstvou sýru.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 508 kJ / 2 272 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 138,88 g |
Tuky | 101,28 g |
Vláknina | 25,10 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 2,79 g |
Sůl | 6,89 g |
Sacharidy | 150,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve uvaříme v osolené vodě těstoviny. Po uvaření scedíme a zatím necháme bokem.
Krok 2: Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a orestujeme. Přidáme k nim nadrobno nakrájenou mrkev a celer, osolíme, opepříme a restujeme, dokud se zelenina nerozvoní. Poté přidáme mleté hovězí maso a kousek másla.
Krok 3: Jakmile se maso zatáhne, přidáme italské bylinky, směs podlijeme vínem a rajčatovou passatou.
Krok 4: V mezičase připravíme také bešamel. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a umícháme světlou jíšku. Za stálého míchání přilijeme studené mléko, dobře rozmícháme, osolíme, okořeníme a necháme ještě asi 20 minut povařit.
Krok 5: Do tukem vymazané zapékací mísy dáme nejprve vrstvu uvařených těstovin, pak vrstvu omáčky a bešamelu a zasypeme nastrouhaným sýrem. Toto vrstvení ještě jednou zopakujeme a na závěr posypeme ještě nastrouhaným parmazánem.
Krok 6: Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 30 minut, dokud není sýrová krusta pěkně dozlatova.
Zveřejněno 1. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lasagne z těstovin
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XD5OA
Moje poznámka
Lasagne z těstovin
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XD5OA
Nejnovější recepty
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno před 2 hodinami
Indické kuřecí nudličky
Přidáno před 11 hodinami
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno před 21 hodinami
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno před 23 hodinami
Makový litý koláč se švestkami
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí špíz s bylinkovou marinádou
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka z hlávkového zelí
Pitan před 11 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Macek13 před 12 hodinami
Špagety s mletým masem
Macek13 před 12 hodinami
Cuketové placičky
kachlicka77 před 12 hodinami
Jablkový koláč z jogurtu (s perníkovou drobenkou)
Sony.P před 13 hodinami
Karamelový dezert
thekumsen před 13 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
jijana před 14 hodinami
Lasagne se špenátem
Sova1 před 15 hodinami
Uzený vývar s nudlemi a knedlíčky
barypb před 17 hodinami
Hrušková povidla na frgále
LeoBart před 17 hodinami
Suroviny:
maso hovězí mleté,
cibule,
česnek,
mrkev,
celer,
víno červené,
passata rajčatová,
sůl,
pepř mletý,
koření italské bylinky,
máslo,
sýr eidam,
parmazán,
máslo,
máslo,
mouka hladká,
mléko,
cibule,
sůl,
pepř bílý mletý,
ořech muškátový strouhaný
Komentáře (1)