Postup přípravy
Krok 1: Panenku naporcujeme, naklepeme, osolíme, steaky nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a vše necháme přes noc v ledničce uležet.
Krok 2: Kuřecí játra nakrájíme na kostičky, zprudka orestujeme na uzené slanině a odstavíme. Na tuku (já jsem použil sádlo) lehce osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kuřecí steaky, orestujeme, přidáme na nudličky nakrájenou šunku, krátce zarestujeme a rovněž necháme vychladnout.
Krok 3: Nyní začíná tvořivá část, kdy obě směsi dáme doprostřed naklepané panenky a vytvoříme měšec, který zavážeme potravinářským motouzem.
Krok 4: V pekáčku rozpustíme sádlo, vložíme uvázané „pytlíky“, mírně podlijeme bujónem a pečeme ve vyhřáté troubě (230-250°C) za občasného podlévání a polévání cca 30-35 minut.
Krok 5: Bramborové pusinky zhotovíme z tužší bramborové kaše, kterou naplníme do cukrářského rukávu a na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme kaši ve tvaru pusinek.
Krok 6: Pečeme při 200°C cca 15-20 minut. Pusinky z bramborové kaše koupíme i mražené a ty můžeme nejen upéct v troubě, ale i usmažit ve friťáku.
Zveřejněno 1. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kouzelný měšec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OywE
Moje poznámka
Kouzelný měšec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OywE
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 7 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 8 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 8 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 8 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 9 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 10 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 10 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 11 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 11 hodinami
Tématické fráze:
silvestrovské menu recepty,
měšec,
měšec recept,
recept mešec,
vepřový měšec,
slavnostní menu recepty,
kuřecí měšec,
recepty měšec,
jak upéct bůček,
recept na měšec,
vepřové maso ve vlastní šťávě,
měšec recepty,
jak upéct vepřové maso,
jak upéct maso,
silvestrovské menu - recepty,
kureci mesce,
slavnostní menu recept,
nutela ze švestek,
silvestrovské menu recept,
hovězí na švestkách
Suroviny:
svíčková hovězí,
kuřecí stehenní řízky,
játra kuřecí,
šunka,
slanina uzená,
sůl,
cibule,
pepř,
koření,
brambory
Komentáře (32)
Jen jsem místo jater dala žampióny a vylepšila medvědím česnekem.
Určitě nebylo naposledy
P.S. Když jsem vkládal své tři hořčicové recepty, měl jsem tento recept připravený ke zveřejnění po skočení soutěže jako satisfakci