Pečený bůček s ovocnou salsou
Dobře upečený bůček je lahodné jídlo. Je šťavnatý, měkký, s křupavou a zlatavou kůží. Pivní směs mu dodá ještě lepší chuť. Plátky bůčku podáváme se sladkou kořeněnou salsou z ovoce a bílého vína.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 183 kJ / 2 912 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 108,68 g |
| Tuky | 217,53 g |
| Vláknina | 18,77 g |
| Cholesterol | 348 mg |
| Sodík | 2,61 g |
| Sůl | 6,80 g |
| Sacharidy | 102,61 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřový bok opláchneme a nakrájíme na silnější plátky. Vložíme do hrnce, zalijeme vroucí vodou a osolíme. Přidáme bobkový list, celý pepř a nové koření. Vaříme, pak vývar zredukujeme, maso i koření vyjmeme.
Krok 2: Do zbylého vývaru (asi 100 ml) vlijeme pivo, worcesterovou a sójovou omáčku. Přidáme med, kečup, prolisovaný česnek, jednu oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, trochu mletého pepře, podle chuti chilli omáčku a sůl.
Krok 3: Plátky masa rozložíme do pekáče, zalijeme pivní směsí, vložíme do předehřáté trouby a za častého přelévání výpekem upečeme.
Krok 4: Mezitím v pánvi rozehřejeme lžíci másla a zpěníme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájené jablko, hrušku a pomerančovou kůru. Podlijeme vínem a podusíme. Dochutíme solí, cukrem a limetkovou šťávou. Okořeníme špetkou mletého pepře, zázvoru a skořice. Přebytečnou tekutinu vyvaříme.
Krok 5: Nakonec upečený bůček rozdělíme na talíře, doplníme ovocnou salsou a podáváme ozdobené snítkou bylinek a s čerstvým chlebem.
Zveřejněno 1. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečený bůček s ovocnou salsou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2Ow3
Moje poznámka
Pečený bůček s ovocnou salsou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2Ow3
Nejnovější recepty
Jedlé balíky slámy
Přidáno před 16 hodinami
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 20:28:55
Pohanková kaše s tofu
Přidáno 21. 10. 2025 18:04:03
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 15:33:40
Vanilkový máslový korpus
Přidáno 21. 10. 2025 13:00:02
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno 21. 10. 2025 11:35:44
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rybí filé v těstíčku
Sahula před 19 minutami
Jablečná polévka
Kajkajak před 2 hodinami
Lasagne se sójovým masem
FranTisket před 5 hodinami
Buchta z jogurtu
iva.satkova před 5 hodinami
Jablkový závin pro chlapy
Noumik před 6 hodinami
Šunkofleky II
Honza62 před 6 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
ZboSy před 6 hodinami
Holandský řízek
Kristina1 před 6 hodinami
Srdíčka na smetaně
brtna před 9 hodinami
Rozstřelení ptáčci z vepřového masa
Martas6 před 10 hodinami
Suroviny:
bok vepřový bez kosti,
koření nové koření,
bobkový list,
pepř celý,
pivo světlé,
omáčka worcesterová,
omáčka sojová,
med,
kečup ostrý,
česnek,
cibule,
pepř mletý,
omáčka chilli,
sůl,
máslo,
cibule,
jablko,
hruška,
kůra pomerančová kandovaná,
víno bílé,
sůl,
cukr,
limetka,
pepř mletý,
zázvor,
skořice,
bylinky
Komentáře (1)